Türkiye’de 5G’nin Kullanılacağı İlk Yer Belli Oldu




Türkiye’de 5G’nin Kullanılacağı İlk Yer Belli Oldu


Dünya’da pek çok ülke 5G’ye hazırlık yaparken, bazı ülkeler de 5G teknolojisini kullanıma sundu. Avrupa’nın en küçük ülkesi Monaco’da 5G aktif halde kullanımda, dünya genelinde durum ise Güney Kore 5G teknolojisinin ülke çapında tamamlandığını açıkladı. Avrupa’da ise İsviçre ve Finlandiya gibi küçük ülkelerde 5G altyapı çalışmalarına başladı. Almanya, operatörlere frekansların dağıtımını gerçekleştirirken, Fransa da 5G çalışmalarına başladı. Birleşik Krallık ve İspanya’da bazı şehirlerde 5G kullanılmaya başlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye’de 5G’nin ilk kullanılacağı yeri açıkladı. TBMM’de gazetecilerin 5G ile ilgili hazırlık çalışmaları üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi: “5G’yi bu yıl içinde İstanbul Havalimanında uygulamayı başlatmayı düşünüyoruz” dedi. 


5G’nin sadece görüntü ve haberleşme olmadığını, nesnelerin interneti içinde altyapı oluşacağını, birçok sektörde internet altyapısını kullanarak rekabet gücünün artırılmasını hedeflediklerini söyleyen Bakan Turhan, “Bugün 5G’ye geçtik desek Türkiye’de kullanılan, elimizdeki cihazların tamamen değişmesi anlamına gelecek. Tamamı olmasa bile yarısı, yarısı olmasa bile üçte biri. Bu önemli bir ticari bakımdan ithalat demek. Bunu dengeli şekilde yapmamız lazım” dedi. 




5G teknolojisinin artı ve eksilerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Turhan, ” Bugün her yerde 5G var dediğimiz zaman elinizdeki telefonların hepsini değiştireceksiniz değil mi? Hemen 5G’ye uyumlu telefon alacaksınız. Bu da ithalatımızın patlaması demek. Telefonlarda çok pahalı. Vatandaşın da cebine zarar demek ama herkes de teknolojiye karşı ekmekten sudan daha fazla ilgi duyuyor. Bu da ülkemiz insanının bir gerçeği” dedi.  5G’ye geçişin derece derece olacağını ifade etti. Turhan, endüstri, sağlık, tarım ve eğitimde 5G’nin getireceği faydalarla beraber götüreceklerinin de iyi dengelenmesi gerektiğini anlattı. Bu yıl içinde 5G, İstanbul Havalimanında kullanılmaya başlanacak. 


Kaynak: WebTekno, https://www.haberturk.com/flas-5g-aciklamasi-haberler-2595884-teknoloji              
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »