Öğretmenler 10’da 1 Fiyatına Siper Maske Üretti




Öğretmenler 10’da 1 Fiyatına Siper Maske Üretti


Tüm dünyayı etkisi altına koranavirüsü ile beraber sağlık çalışanlarına ihtiyaç olan maske, eldiven ve bir sürü malzemeyi fırsatçılar fahiş fiyata sürmeye başlayınca, artan maske fiyatları karşısında Sivas Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde siper maske üretilmeye başlandı. Sivas BİLSEM’de (Bilim ve Sanat Merkezi), 3 boyutlu yazıcılar ile siper maske üretmeye başlayan öğretmenler, piyasada satılan 40 ile 50 lira civarında satılan siper maskeleri 5 liraya üretmeyi başardı. Öğretmenler, 10’da 1 fiyatına ürettikleri siper maskelerden 10 gün içerisinde 500 siper maske üretebilmeyi hedefliyorlar. En önemlisi üretilen siper maskeler, ücretsiz bir şekilde sağlık çalışanlarına verilecek. 


Hedeflerinin Sivas’ta görev yapan tüm sağlık çalışanları için maske üretmek olduğunu ifade eden Sivas BİLSEM müdürü Adem Uzun, “ Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde, Sivas'ta görev yapan Bilişim Teknoloji Öğretmenleriyle ve Sivas Bilim ve Sanat Merkezinde görev yapan öğretmenlerle şuan 14 yazıcıda toplam 140 adet sağlık çalışanlarımız için siper maske üretimi yaptık. Amacımız Sivas’taki bütün sağlık çalışanlarına siper maske yapıp, onları herhangi bir virüse karşı korumayı sağlamak. 10 gün içerisinde 500 adet siper maske üreterek bunu sağlık çalışanlarının hizmetine sunmak istiyoruz. Çalışmalarımıza şu anda 2 gündür devam ediyoruz. Bu 2 günlük kapsamda da şu anda 3 çeşit maske yapıyoruz. İlki hareketli maske tasarımı, ikincisi sabit maske tasarımı ve bu maskeler herkesin kullanabileceği rahat bir yapıya sahip” dedi. 


BİLSEM’de ürettikleri siper maskeleri piyasaya göre 10’da 1 fiyata ürettiklerini söyleyen Uzun, “Hareketli maskenin yapımı yaklaşık 2 saat sürüyor. Diğer maskeleri daha kısa sürede yaklaşık 1 saatte yapıyoruz bir tanesini. Bu siper maske şuanda piyasada 45 TL’ye satılıyor. Biz bunu yaklaşık 5 TL’ye mal ediyoruz. Sabit siperlik maskeyi de yaklaşık 4,5TL’ye mal ediyoruz. Bunların piyasası yaklaşık 35-40 TL. Diğer tek kullanımlık maskeyi de çok ucuza mal ediyoruz. Tek kullanımlık maskenin maliyeti de 2 TL oluyor. Bunları yaklaşık 10’da 1 fiyatına üretiyoruz” dedi. 

Üretilen siper maskelerin sağlık çalışanlarına ücretsiz dağıtılması çok yerinde ve fırsatçılara karşı yerli üretimle bedava verilerek bu günlerde fedakarlıkla görevlerini yapan sağlık çalışanlarına destek olunuyor. BİLSEM Müdürü Adem Uzun, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Hizmetler Müdürlüğünün bu faaliyeti tüm Türkiye genelinde başlattığı bilgisini de verdi. Bu zor günlerde sağlık çalışanlarına verilen destek, birlik beraberlik açısından bu milletin bir araya gelerek zorlukları atlatacağını gösteriyor. 


Kaynak: İHA, Türkiye Gazetesi                  
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »