ABD’deki Uydu Fuarında Türkiye Rüzgarı



ABD’deki Uydu Fuarında Türkiye Rüzgarı


ABD’nin başkenti Washington’da dünyanın en büyük uydu fuarı 9-12 Mart tarihleri arasında, dünyayı kasıp kavuran Koronavirüse rağmen gerçekleştirildi. Türkiye daha önceki yıllarda olduğu gibi dev firmalarıyla bu fuara iştirak etti. Dünyanın en büyük fuarı Satelitte 2020’ye, Türksat, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), Profen ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ. (TUSAŞ) katılırken, Türkiye açtığı stantlarda uydu teknolojisine yönelik ürünlerini sergiledi. Bu fuar sayesinde firmalar, dünya çapında sektörde hakim olan trendleri takip edebilecek ve teknolojik çalışmalara yön verebilmek için tecrübe ve deneyim kazanmış olacak. Fuarda sergilenen ürünler arasında Türksat’a ait kara, hava ve deniz araçlarında kullanılan uluslar arası standartlara uygun anten sistemleri bulunuyor. 


Satellite 2020 Fuarında Türkiye’nin ilk milli haberleşme uydusu olacak TÜRKSAT 6A’nın yapımında yer alan TUSAŞ, fuarda Göktürk Yenileme Uydusu ve Göktürk 1 uydularını sergileyerek tanıtımını yaptı. Türkiye, yörüngede 15 yıl kalması planlanan TÜRKSAT 6A’nın hizmete girmesiyle beraber haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasına girecek. Ortak Girişim şirketi GSATCOM ile geliştirilen elektrikli haberleşme uydusu da fuarda boy gösterdi. STM ise fuara bu yıl ilk katılırken, kendi uydularında kullanmak amacıyla geliştirdiği ürünlerini tanıttı ve küresel çapta satış ve iş birliği için görüşmelerde bulundu.


Tüm haberleşme alanlarında faaliyet gösteren AR-GE ürünlerini sergileyen Profen, uzaktan algılama, uydu iletişimi ve acil durum haberleşmesinde kullanılması için geliştirilen taşınabilir uydu anteni gibi yenilikçi sistemlerini tanıttı. TUSAŞ’ın ileri teknoloji uydu projesi ve alışılmış haberleşme uydularına göre düşük üretim, fırlatma maliyetleri ile yüksek performanslı yayın ve haberleşme çözümleri sağlayan “Small GEO Haberleşme  Uydusu” içinde fuarda uluslar arası uydu operatörleriyle görüşmeler planlandı. Türkiye’nin her alanda olduğu gibi uydu teknolojisinde de gelişim ve milli teknoloji hamlesi sürüyor.
    

Kaynak: İHA, Türkiye Gazetesi
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »