Yerli Tabancada 200 Bin Barajı




Yerli Tabancada 200 Bin Barajı


Son yıllarda yerli ve milli silahlar konusunda çok önemli imkan ve kabiliyetlere ulaşan Türkiye, “Özgün Yerli Tabanca Geliştirme Projesin”de de hız kesmeden devam ediyor. Milli tabanca özellikleriyle dikkat çekerken, güvenlik güçlerine teslim edilen silah sayısı 200 bin barajını aştı. Kuzey Irak’tan Suriye’ye, Ege’den Doğu Akdenize ve Libya’ya kadar birçok bölgede milli menfaatleri için adımlar atan Türkiye, buralarda gücünü savunma sanayisinde başlattığı “yerli-milli” projelerden alıyor. Bu projelerden birisi de dışarıya bağımlılığı bitirmek adına 2018 yılında başlattığı “Özgün Yerli Tabanca Geliştirme Projesi” oldu. Savunma Sanayi Başkanlığının koordinasyonunda yürütülen proje, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü Personelinin silahlı hizmet etkinliği, uluslar arası standartlarda ve teknolojik üstünlüğe sahip, uluslar arası pazarda rekabet edebilecek bir tabancanın geliştirilmesi fikri ile hareket edildi. 




Savunma Sanayi Başkanlığı ile imzalanan sözleşme kapsamında Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret AŞ “TP9 SF Mete” ve Sarsılmaz Silah Sanayi AŞ “SAR9 Mete” tabancalarının üretimine başlandı. Edinilen bilgiye göre güvenlik güçlerine teslim edilen yerli tabanca sayısı 200 bini aştı. Halen bu projeye göre 180 binden fazla Sarsılmaz, 100 binden fazlası SYS tarafından olmak üzere toplam 280 binden fazla tabanca üretimi planlanıyor.

“Özgün Yerli Tabanca Geliştirme Projesi” sayesinde geliştirilen her iki tabanca da sahip oldukları özelliklerle sadece Türkiye’nin güvenlik güçlerinin çok önemli bir destekçisi olmakla birlikte kalmayarak, aynı zamanda savunma sanayisinde ihracat kalemlerinden birisi olacak. 




“TP9 SF Mete” ve “SAR9 Mete” tabancalarının bazı özellikleri


. Yüksek sıcaklık testlerinde tam başarı


. Tuz sisi dahil zorlu çevresel koşul ve düşük sıcaklıkta yüksek performans 


. 9x 19 milimetre kalibreli mermi


. 30 bin atım namlu ömrü


. Yarı otomatik, polimer gövde ve 750 gram ağırlık


. İğne ateşleme ve tek hareket tetik mekanizması


Kaynak: TRT Haber/ Sertaç Aksan            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »