TEKNOFEST: Milli Teknoloji Hamlesi Gençlerin Ellerinde




TEKNOFEST: Milli Teknoloji Hamlesi Gençlerin Ellerinde


Türkiye’de düzenlenen en büyük teknoloji fuarı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Twitter'da yaptığı paylaşımda,” Bugün, yarın, ilelebet… Tam bağımsız güçlü Türkiye “ ifadeleri yer alan videoda, “Milli Teknoloji Hamlesi, ay-yıldızlı bayrağına aşık gençlerin ellerinde yükselecektir” denildi. Türkiye’nin parasıyla bile alamadığı, İHA, SİHA’lar ve Savunma Sanayisinde alınacak silahlara sonu gelmeyen şartlar sonunda Türkiye, kendi göbeğini kendi kesmeye başladı. Türkiye Savunma Sanayisinde başlattığı art arda hamlelerle milli ve yerli imkanlarla büyük aşama kaydetti. “Milli teknoloji hamlesi” söylemiyle başlatılan bu hamlede yerli ve milli imkanlarla geliştirilen insansız hava araçları yine yerli teknoloji, silah ve yazılımlarla donatıldı. Türkiye, İHA ve SİHA’ların önemini, hava savunma sistemlerini aşan bu araçların gücünü gördü. 




İnsansız Hava Araçlarının geliştirilmesi Türkiye’nin son yıllarda yaptığı teknoloji atılımı büyük rol oynadı. Bunun anlamı geliştirilen teknolojinin TEKNOFEST adı altında gençlerin yarıştığı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali düzenlenerek gençlere bu emanetin verilmesi amaçlanıyor. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin Twitter hesabı üzerinden yayınladığı video çok anlamlıydı, paylaşımda, ” Bugün, yarın, ilelebet… Tam Bağımsız Güçlü Türkiye” ifadeleri ile devamında gençlerin yaptıkları roketler, görüntüler yer alıyor. 


Video’nun devamında “Gezen, bilen, sezen, yazan, hayal eden, araştıran, geliştiren, üreten kızlarımıza ve oğullarımıza” ifadeleri yer alırken, Son bölümünde, TEKNOFEST Roket Yarışmaları’na 2019’da 571 takım başvurdu, finallere 79 takım kaldı. Hava savunma sistemlerinden, uydu fırlatma teknolojilerine kadar pek çok alan için kritik roket teknolojisinde Türkiye’nin dört yanından gençlerin yaptığı çalışmalar, Malazgirt Zaferi’nden bu yana Anadolu coğrafyasında hür yaşayan, 30 Ağustos Zaferi ile istiklaline sahip çıkan, 15 Temmuz’da istikbalini kendi elleriyle muhafaza etmesini bilen Türk Milletinin, bu çetin coğrafyada bundan böyle de başı dik ve tam bağımsız yaşamasının teminatı olacaktır.


Milli Teknoloji Hamlesi, ay- yıldızlı bayrağına aşık gençlerin ellerinde yükselecektir. Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal!” ifadeleriyle video bitiyor. İdlib’te yaşananları düşündüğümüzde “Milli Teknoloji Hamlesi”nin önemi ortaya çıkmakta, İHA ve SİHA’larımızın sahaya inmesiyle sağlanan hava hakimiyeti bunun ispatıdır. Haydi gençler! 2020 TEKNOFEST’te yeni projelerle buluşalım. 




Kaynak: TRT Haber, https://twitter.com/teknofestist                          
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »