Tankların Gözü ASELSAN TEPES




Tankların Gözü ASELSAN TEPES


M60T ana muharebe tanklarının tanksavar tehditlerine ve terör unsurlarına karşı etkin kullanımı için ASELSAN, Fırat-M60T projesi kapsamında bir yıldan kısa bir sürede çok sayıda Teleskopik Periskopik Sistemini (TEPES), M60T tanklarına entegre ederek Türk Silahlı Kuvvetlerinin hizmetine sunuldu. Deyimi yerindeyse tankların gözü ASELSAN TEPES ile saha görevlerini başarılı şekilde yerine getiriyor. TEPES, entegre edildiği platformda personele güvenli gözetleme imkanı sağlıyor. Sistemde yükseltilebilir direk üzerine konumlandırılan stabilize TV/termal kamera sistemi yer alıyor. Milli imkanlarla geliştirilen TEPES, en düşük kapalı boya sahip sistem olma özelliğine sahip. Sistemlerin entegrasyon ve kabul faaliyetleri, tankların konuşlu bulunduğu sınır bölgelerinde sahada gerçekleştirildi. Kısa sürede yüksek adetli teslimat yapıldı ve sistem performansına yönelik yüksek müşteri memnuniyeti sağlandı. TEPES’lerin entegrasyonu yapılan tanklar, sahada görevlerini başarılı bir şekilde icra ediyor. 




Tanklar sütre gerisinde, mevzilerinde iken TEPES sayesinde emniyetli bir şekilde gözetleme ve hedef tespit imkanına kavuştu. ASELSAN tarafından yapılan ve geliştirilen bu sistemle tankların muharebe etkinliği en üst seviyeye çıkarıldı. Görüş sistemleriyle tanklara, her türlü hava ve coğrafi şartlarda görev yapma, yüksek hassasiyette üstün hedef tespit ve gözetleme yeteneği kazandırıldı. Sistemin entegrasyonu yapılan tanklar, sütre gerisinden veya mevziden görünmeden düşman unsurları tespit edebiliyor ve bu sayede muharebe ortamında operasyonel ve taktiksel olarak üstünlük sağlıyor. 




TEPES’in özellikleri, hareket tespiti, hedef takibi, sektörel tarama, diğer sistemlerle entegreli çalışma, hedef koordinatlarının tespiti ve video/görüntü kaydı gibi yetenekleri tankların beka kabiliyetlerini önemli ölçüde artırıyor. Termal ve TV görüntüsü alabilen hassas teknik donanımıyla 20 kilometreye kadar lazer ölçümü yapıyor. Otomatik hedef takibi gerçekleştiriyor, geniş gözetleme imkanı ile kara ve hava hedeflerine, gözetlenmesine ve tespitine imkan sağlıyor. Milli teknoloji hamlesi Türkiye’nin gururu ASELSAN ile tüm hızıyla devam ediyor. 


Kaynak: AA, TRT Haber             
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »