Windows 7 Uptade Sorunu Düzelir mi?

  Yazar: İbrahim Öztürk




Windows 7 Uptade Sorunu Düzelir mi?

Yazılım dünyasının en güçlü şirketi Microsoft, ilk defa 22 yıl önce Windows işletim sisteminin ilk sürümünü Windows 95 ile tanıştık. Devamında Windows 98, Windows ME, Windows XP, Windows 7, Windows 8/8.1 ve Windows 10 olarak yenilenmiş sürümlerle karşımıza çıkmaktadır. En çok sevdiğimiz sürümü belki de Windows 7 olmuştur.  Ne yazık ki son zamanlarda Windows 7 Uptade sorunu karşımıza çıkmaktadır. Merak edilen acaba Windows 7 Uptade sorunu düzelir mi? Sorun nereden kaynaklanmaktadır.

Microsoft daha öncede bir çok kullanıcı tarafından tercih edilen Windows XP’ye desteğini çekti. Bu sürümden sonra bilgisayar kullanıcılarının bir çoğunun Windows 7’ye yönelmiş olması, 2017 yılının başından itibaren güncelleme sorunları başlamıştır. Diğer sürümlerde de çeşitli sorunlar mevcut bulunmaktadır.

Microsoft geniş yelpazede çalışan bir şirket, Windows mobile üzerine yaptığı çalışmalar, Windows 8.1 arasında ekosistem üzerinde yapılan çalışma sonuç vermediğinden durdurularak, Windows 10 üzerine yoğunluk verilmeye başlanmıştır.
İnternette yapacağımız taramalarda Windows 7 update sorunu ile ilgili forumlara yazılmış bir sürü şikayete rastlamak mümkündür. Windows 7 uptade yapmıyor veya Windows Uptade 8024200B – 80070422 gibi güncelleme hataları alınmaktadır. Bu tür hatalar alıyorsanız tekrar başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu sorun Windows Uptade güncellemesi sürücü uyumsuzlukları nedeniylede yaşanmaktadır. Bu hataları düzeltmek için deneyebileceğiniz Microsoft’un düzenleme aracını denemelisiniz. 

  https://support.microsoft.com/tr-tr/help/10164/fix-windows-update-errorsVerilen linkten sorun gidericiyi verilen talimatlara göre kullanın.


         
Windows Uptade sorun giderme aracını kullandığınız halde sorun çözülmüyorsa, Sistem Geri Yükleme’yi kullanın. Yapacağınız sisteminizde hata olmayan, sorunsuz çalışan bir tarih, hatta bu konuda bazı kaynaklar Sistem geri yüklemede sistem tarihini 10 mart 2017 tarihinden önceye alırsanız denetleme sorununun giderileceği söylenmektedir.


Bu konuda Microsoft’un bir açıklaması bulunmamaktadır. Durum göstermekte Windows 7 nin sonu da Windows XP’ye benzeyebilir. Microsoft  daha çok Windows 10’u geliştirmekle zaman harcıyor gibi görünmektedir. Bilgisayar kullanıcıları güvenli bir sistem kullanmayı düşünüyorlarsa  artık  Windows 10 kullanmalarını tavsiye ediyorum. İlk başta farklı gelebilir ama Windows 10 kullanan birisi olarak çabuk uyum sağlayacağınızı düşünüyorum. Bu makalemizde Windows  7 Uptade sorunu düzelir mi? inceledik. Umarım faydalı olmuştur.        
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »