Amazon Türkiye Pazarına 2018 Temmuz Ayında Giriyor

 Yazar: İbrahim Öztürk



Amazon Türkiye Pazarına 2018 Temmuz Ayında Giriyor

Amazon, Amerikanın ve dünyanın en popüler ve büyük  e- ticaret  şirketi olarak online alıveriş platformlarının  en büyüklerinden birisi diyebiliriz. Amazon Türkiyeye geliyor olması, Türkiyedeki e- ticaret platformlarını zorlayacak gibi gözüküyor. Çünkü Amazon geniş ürün çeşidiyle,ayrıca ücretsiz kargo hizmetiyle, yaptığı kampanyalarla tüketicilerin gözdesi durumuna sokuyor. Uyguladığı fiyat politikası da on line alış verişte onu en üste çıkartıyor.

Amazon Türkiye Pazarına Neden Geliyor?

Yukarıda bahsettiğimiz şekilde cazip fiyat politikası sebebiyle,  Türk üreticiler Amazondan aliş verişi Almanya üzerinden yapmaktaydılar. Hatta bazı Türk girişimciler burada kendi ürünlerini dahi satabilmektedir. Amazon daha Türkiye pazarına girmeden bir sürü kullanıcısı var. Peki, Amazon Türkiye pazarına girmeye nasıl karar verdi? Amazondan ürün getirtirken Türk kullanıcılara uygulanan gümrük fiyat  sınırı 75 £’nun altındaki ürünler Türkiyeye getirme imkanları vardı. Türkiyedeki e-ticaret platformları için bu durum sıkıntı teşkil edince, uygulanan gümrük sınırı 30 £ ‘ ya çekilmesi, Türk tüketicilerinin zorluk çekmesine neden olmuştur. Fiyat sınırlaması alınacak ürünü alınamaması, Amazon’a mail yoluyla ulaşan şikayetler, Türk kullanıcıların fazla olması Amazona Türkiye pazarına girme kararını aldırmıştır.

Amazon hazırlıklara başladı

Amazon’un tercih sebebinin uygun fiyat, ücretsiz kargo, ilginç kampanyalar onu popüler hale getirmektedir. Bu durum tüketicilerin ilgisini çekmektedir. Türk tüketiciler için, özellikle Amazondan alış veriş yapanlar için bir müjde olmuştur. Konu ile ilgili Bloomberg HT Tv Haber Koordinatörü Ali Çağatay attı tweet’le “Amazon Türkiye Pazarı için 2018’in Temmuz ayında geliyor” konuyu teyit etmiş oldu. Amazonun Türkiyede alt yapı oluşturması, çeşitli anlaşmalar yapması bekleniyor. Bu anlaşmaların başta kargo ve diğer hizmetlerle ilgili olabileceği belirtiliyor. Kargonun ücretsiz olması, fiyat uygunluğu tercih sebebi olduğuna göre bu konuda Amazon için anlaşmalar içinde önemli olmaktadır. Döviz kurlarının yüksek olması nasıl bir fiyat politikası uygulayacağı da merak konusudur. Amazon’un ülkemiz için getirisi büyük bir istihdam sağlaması bekleniyor. Türkiye dışında  Avrupadaki merkezleri içinde Türk yazılım mühendisleri alacağı söyleniyor. Amazon bu konuda  resmi bir açıklama yapmamıştır.
Amazon’un Türkiye pazarına girmesi ile ilgili Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek Twetter hesabındandan Amazon’un Türkiyeye gelmesinin elektronik ticaretin gelişmesinde olumlu yönde etkisi olacağını ve KOBİ’ler içinde yeni bir platform olacağını belirtti.

Türkiye için internet adresi

Amazon’un Türkiye pazarına girmesiyle Türkiye için hazırlanan sitenin Türkçe içerikli olacağı, müşteri hizmetleride Türkçe konuşan hizmet veren operatörler tarafından yapılacağı belirtilmiştir.Web adresi yani internet adreside www.amazon.com.tr olacağı ancak siteye girişten itibaren www.amazon.de adresine yönlendirme olacağı söylenmektedir. Amazon’un Türkiyeye gelmesi, ülkemiz için istihdam sağlayacağı düşünüldüğü, ucuz fiyat, ücretsiz kargo ile hizmetin verilmesi, tüketici içinde fayda sağlayacağını belirten yetkililer Amazon’un gelmesine olumlu yönde bakmaktadırlar. Kısacası Amazon Türkiye Pazarına 2018Temmuz Ayında Giriyor.         

     
       
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »