Zencefil, Faydaları nelerdir?


Başlıktan da anlaşılacağı üzere Uzak doğu da, Hindistan, Endenozya gibi ülkelerde çok kullanılan, yemeklere lezzet katan, aynı zamanda ilaç olarak kullanılan C,E,B6 gibi vitaminleri bolca içeren bir bitkidir. Son zamanlarda da ülkemizde de kullanılan, popüler olan zencefil yemeklerde lezzet verdiği gibi bir çok hastalığa, rahatsızlığa iyi geldiği, bağışıklık sisteminin kuvvetlendirdiği tespit edilen zencefilin faydaları nedir?

Zencefilin faydaları Nelerdir?

Uzakdoğunun yıldızı: zencefili, faydalarına bakalım, yakından tanımaya çalışalım.
Bazı Kanser Türlerinin tedavisinde yardımcı olur
Özellikle yumurtalık kanseri gibi bazı kanser türlerinin  tedavisinde en iyi yardımcıdır. Yapılan akademik çalışmalarda göstermiştir ki, yumurtalık kanseri hücrelerini yok ettiği gözlenmiştir. Bu durum kanserle savaşta, kanserden korunmak isteyenler içinde zencefil kullanmanın gerekliliğini ortaya koymaktadır. Amerika'daki,  1851 de kurulmuş kamuya bağlı bir araştırma üniversitesi olan,minnesota üniversitesinin yaptığı araştırma sonucu kolon ve rektum'la ilgili olan kanser hücrelerini yavaşlattığı tespit edilmiştir. Bu da kolon kanserine karşı koruma sağladığını ortaya koyar.

Huzursuz Bağırsak Sendromunda Zencefilin Etkileri

 Zencefilin faydası sindirim sistemi üzerine, ayrıca huzursuz bağırsak sendromu yaşayanlar için yemeklerin içinde veya çay olarak içilmesi bu rahatsızlıkları yaşayanlara iyi gelecektir.

Kan dolaşımının iyi seviyede olmasını sağlar

Zencefilin içeriğinde bulunan  etkin maddelerden krom, magnezyum, ve çinko gibi minerallerin kan dolaşımının seviyesinin iyi düzeyde olmasını sağlar. Titremelerin, ateşin, aşırı terlemelerin önüne geçer, önlenmesine yardımcı olur.

Alzheimer’a karşı etkileri

Yakın akrabalarınızda, ailenizde alzheimer varsa, bu hastalıktan çekiniyorsanız, zencefili tüketim olarak günlük sürekli hale getirin, yemeklerde kullanmalısınız. Çünkü zencefilin beyin hücrelerinin ölümünü yavaşlattığı, yapılan araştırmalarla ortaya konmuştur. Böyle bir korkunuz varsa zencefil kullanarak beyin hücrelerinin ömrünü uzatın.

Mide için faydalıdır.

Zencefil tüketmenin başka bir faydası da, yolculuktan dolayı oluşan mide bulantısına ve sabahları olan bulantıya iyi gelmektedir.

Kilo vermek için kullanın.

Kilo  günümüzde çoğu insan  için sorundur. Kilo vermenin amacı, sağlık ve güzelliktir. Fit bir vücut için spor, dengeli beslenme, yağ yakıcı, yardımcı bitkisel çaylara ihtiyaç vardır. Bunlardan biriside zencefildir. Zencefil de yeşil çay gibi yağ yakıcı özelliği olan bir bitkidir. Zencefil kullanımında vücutta su kaybı değil, yağ yakımı başlar. Zencefilin diğer etkisi tok hissetmemizi sağlar. Dolayısıyla az yemek ve az kalori alınması demek olacağından kilo verilecektir.

Nezle, Grip  ve Soğuk Algınlığına Karşı Zencefil Kullan   

Yazının başında da belirtmiştik. Zencefilin Asya da çok yoğun olarak kullanıldığını, hatta grip, nezle, soğuk algınlığı içinde tercih edildiğini biliyor muydunuz? Kaynamış suya iki kaşık zencefil atılarak demlemeye bırakılır. Günde iki veya üç defa zencefil çayı tüketilirse iyi gelecektir.

Yorgun kaslara zencefil

Yapacağınız spor sonrası yorgunluk etkilerini azaltmak için yapacağınız duş ve tüketeceğiniz zencefil kaslarınızın yorgunluğunu alacaktır. Bu yorgunluk normal yaşantınızda size engel teşkil etmeyecektir.

Ağrı ve İltihap için

Zencefilin içeriğinde bulunan etkin maddeler güçlü bir iltihap önleyici, aynı zamanda doğal ağrı kesici özelliği bulunmaktadır.

Gilkoz seviyesinin düzeni

Kandaki glikoz seviyesini kontrol altında tutar. Kilo vermede etkileri mevcuttur.

Solunumla ilgili sorunlara iyi gelir

Nefes alma sorunu varsa kullanımı durumunda öksürük problemine iyi geldiği gözlenmiştir. Akciğerlerin gelişmesi ve balgam sorunu olanlara iyi gelmektedir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Zencefil tüketiminin insana çok yönlü faydası vardır. Birbiriyle bağlantısı vardır. Şöyle ki: Mideye iyi gelerek enfeksiyonları, öksürüğü, boğazdaki sıkıntılı durumu giderir. Grip, nezleye iyi gelecektir. Kullanımdaki süreklilik, bağışıklığı kuvvetlendirecektir. Bağışıklığın kuvvetlenmesi vücudu dirençli kılacaktır.

Astım Tedavisinde Yardımcı Olur.

Astım hastaları, doktoruna danışarak onların tavsiyelerine göre zencefil kullanmalıdır. Tecrübi olarak yapılan uygulamalarda fark edilmiştir. İltihabı azaltarak, solunum yollarını açıp nefes almayı kolaylaştırır. Zencefilin tedavisinde yardımcı malzeme olduğunu unutmayın. Doktorunuzun verdiği tedavinin yanında kullanacaksanız, doktor onayı olmadan kullanmayınız.

Diyabete iyi gelir

Yapılan araştırma neticesinde, diyabeti olan bir hastada zencefil bir ay kullanılmıştır. Kullanım sonucu her gün alınan zencefilin kan şekeri seviyesinde ciddi düşüşlere sebep olduğu tespit edilmiştir.

Önemli not

Diğer rahatsızlıklar dahil, zencefil tedavilerde yardımcı malzemedir. Doktorunuzun verdiği ilacı kullanın, zencefili doktorunuza danışarak, onun  onayına alarak, yardımcı malzeme olarak kullanın. Sağlıklı olun, Sağlıcakla kalın!  

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

2 yorum

yorum
Ebru
admin
27 Mayıs 2020 13:11 ×

Merhabalar,

Sağlıklı beslenme ve düzenli spor yaparak bazı bitki ve meyve çaylarını içmek kilo vermeyi hızlandırıyor.

Kış aylarının vazgeçilmezi; zencefil çayı. Geçtiğimiz kış aylarında neredeyse her gün limonlu zencefil çayı içtim. Zencefil çayı, özellikle grip olduğum zamanlarda kendimi daha dinç hissetmemi sağlıyordu. Boğazımı hafiften yakan tadını seviyorum. Bir de zencefil çayı mide bulantısıyla öksürüğe de çok iyi geliyor. Zencefil; doğal ve sağlıklı bir yağ yakıcıdır. Aynı zamanda zencefil çayı, içtiğinizde vücudunuzda bir sıcaklık oluşmasını sağlar. Metabolizmayı hızlandırır ve sindirim sistemini hızlı bir şekilde çalıştırır. Zayıflamaya yardımcı olan çaylar hakkındaki yeni yazımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kilo-vermeye-yardimci-5-cay/

Güzel okumalar dilerim,
sağlıkla kalın.

Cevapla
avatar
hey bilir o
admin
28 Mayıs 2020 22:14 ×

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

Cevapla
avatar