Drone Tehditlerini ATOM Durduracak




 Drone Tehditlerini  ATOM Durduracak


Askeri ve sivil kritik tesislerin mikro/mini İHA tehditlerine karşı korunmasında kullanılan çözümler kapsamında yapılan çalışmalarda, ASELSAN tarafından geliştirilen İhtar- anti-İHA Sistemine 40 milimetre bomba atarın entegrasyonu yapıldı. Yapılan test atışlarında mini İHA hedefleri başarıyla vuruldu. ASELSAN tarafından yapılan İhtar İHA Tespit / Tahrip ve Raporlama  sistemiyle gelecek tehdidi  sistemdeki radar tespit ediyor, takip ve sınıflandırmadan sonra elektro optik sistemlerle teşhis tamamlanıyor. 




Konya Karapınar’da Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen atışlı yetenek gösteriminde mini İHA hedefleri havada başarıyla vurularak imha edildi. Testler sonrası sistem büyük beğeni topladı ve çalışmaların hızlandırılmasına karar verildi. Mini İHA’lar küçük, ucuz, kolay erişilebilir olması sebebiyle keşif, gözetleme ve saldırı amaçlı kullanılabilmesi ve en önemlisi terörist unsurlarca kullanılarak tehdit oluşturabiliyor.

Bu tehditlere karşı ASELSAN tarafından geliştirilen 40 milimetre İHA imha sistemi, ASELSAN- Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu işbirliğiyle geliştirilen ATOM 40 milimetre Yüksek Hızlı Akıllı Mühimmat kullanımıyla Küçük hava hedeflerine yüksek etkinlik sağlıyor. 




40 milimetre İHA İmha Sistemi; İhtar anti- İHA- Sistemi ve ATOM 40 Milimetre Yüksek Hızlı Akıllı Mühimmat atma yeteneğine sahip Sarp Uzaktan Komutalı Silah Sistemi’nden oluşuyor ve küçük hava hedeflerine etkin kullanımıyla göz kamaştırıyor. Sistemin çalışma prensibinden bahsedecek olursak; silahlar İhtar anti- İHA sisteminden gelen bilgiler doğrultusunda sistem üzerinde bulunan atış kontrol alt birimleri ile hedefe otomatik yönleniyor.  Daha sonrasında akıllı mühimmat kullanımıyla beraber hedef imha ediliyor.


Atom 40 milimetre Yüksek Hızlı Akıllı Mühimmat, namludan çıkarken havada patlaması gereken zamana programlanıyor, programlanan zamanda paralanan mühimmat, şarapnel etkisi sayesinde hedef önünde parçacık bulutu oluşturup hedefi imha ediyor. Drone tehditlerini artık ATOM durduracak. 


Kaynak: AA, TRT Haber            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »