TEKNOFEST’te İlginç Buluşlar




TEKNOFEST’te İlginç Buluşlar 


Türkiye’nin en büyük teknoloji fuarı TEKNOFEST’te, sağlıktan gıda sektörüne kadar pek çok alanda çözümler üreten mucitler, yaptıkları ilginç buluşları sergiledi. 17- 22 Eylül tarihlerinde Atatürk Hava limanında düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali mucitlerin buluşlarını sergilemesi, fuarın uluslar arası çapta olması ve bilime destek vermesi açısından çok önemlidir.


 TEKNOFEST’te ilginç buluşlar; 


Çamaşır makinesinde biri büyük diğeri küçük olmak üzere iki kazan bulunuyor. Fuarın ilginç ve öne çıkan buluşları arasında dikkat çeken iki kazanlı çamaşır makinesi, küçük haznesinde daha az su ve deterjan tüketimiyle çamaşır yıkayabiliyor. Çift kazanı sayesinde bebek kıyafetleri, yetişkinlerin kıyafetlerinden ayrı daha hijyenik ortamda yıkanabilmesi, çorap gibi küçük çamaşırların ayrı bölmede yıkanarak kaybolmaması için tasarlanmış. Ayrıca büyük kazanın dolması beklenmeden çamaşırların küçük bölmede yıkanması ilgi çeken özellikleri arasında yer alıyor.




Çocuklar, teknik okul öğrencileri, ressamlar, grafik tasarımcılar, mühendisler ve mimarların kişisel yazı, çizim ve resim yeteneklerini geliştirmek amacıyla tasarımı yapılan ışıklı çalışma tablası ile termos hazneli tepsi de öne çıkan ilginç buluşlar arasında yer alıyor. 


Kahve makinesi piyasada var diyebilirsiniz ama ilginç buluşlar arasında yer alan termosun kapağında kahve haznesi bulunuyor. Doğa yürüyüşü gibi etkinliklerde, küçük bir çevirme hareketiyle kahveyi su ile buluştururken, kahveler 3 dakikada hazır oluyor. Piyasalardaki termoslar içinde zamanla tazeliğini kaybeden kahveye karşı, bu soruna çare olan termos kahve sevenler için.


Üzerinde bulunan ve dönen mekanizması bulunan şarj adaptörü, farklı ve değişik modellerdeki cep telefonlarını şarj ediyor. Tek şarj cihazı, birden fazla şarj cihazının işlevini yerine getiriyor. 


Kendi kendini dezenfekte eden kapı koluyla soğutucu dolaplar, yemek hizmeti veren yerler, hastaneler, okullar, tuvaletler, toplu taşıma araçları gibi yerlerdeki tutacakların temizliği, ürünün üzerindeki, led lambalar aracılığıyla sürekli olarak yapılabiliyor. 


Robotik yürüyüş cihazlarına ya da tekerlekli sandalyelere alternatif olması amacıyla tasarımı yapılan mekanik etkili yürüyüş ortezi, omurilikte bel altı seviyesindeki hasarlar sonucu yürüyemeyenlerin terapi yapmalarına imkan sağlayan medikal buluşlar, ilginç buluşlar arasında yer alıyor. 


Medikal buluşlar arasında, yatalak hastaların kendi bakımlarını gerçekleştirebilmeleri için tasarlanan hasta yatağı masası ile protez bacaklarda hareketin kolaylaştırılması için geliştirilen ayak bileği eklem mekanizması da fuarda sergilenen ilginç buluşlar arasında bulunuyor. 


Kaynak: AA, TRT Haber       
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

1 yorum:

yorum
23 Eylül 2019 11:23 ×

Benim gibi kahve tutkunu biri için muhteşem bir şey. Başarıları devam etsin inşallah bu buluşu yapanların. Çift kazan mantığı da iyiymiş:)

Beyda'nın Kitaplığı
Cevapla
avatar