Kayseri’de “Mobil Koyun Banyosu” Üretildi





Kayseri’nin Talas ilçesinde, küçükbaş hayvancılıkta verimi artırmak, hayvanların hastalıklardan korunması amaçlanarak, “mobil koyun banyosu” üretildi. Kayseri Talas belediyesinin kendi imkanları ile tasarlayıp ürettiği araç, düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Tanıtım sırasında özel düzenekte ki sular ilaçlandı. Koyunlar teker teker su dolu tekneden yürütüldü. Hayvancılık alanında düşünülüp yapılan, mobil olmasıyla her yere gidecek araç küçükbaş hayvan üreticileri için sağlayacağı faydalar açısından düşünülürse önemli görünüyor. 


Tanıtım etkinliğinde görüldüğü üzere, özel olarak tasarlanan araçta ilaçlı suda yıkanan koyunlar, parazit ve kenelere karşı korunacak. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın “Mobil Koyun Banyosu” ile ilgili şunları söyledi:” Bu noktada yüzde 20 koyunun yününden ve etinden fazla randıman almış olacağız.Koyunlar yıkanırken, içine katılan ilaçlar sayesinde kene, bit, pire gibi yabancı böceklere karşı bir tedbir almış olacağız” dedi. 


“Mobil Koyun Banyosu” aracı Kayseri Talas Belediyesinin hayvancılığa verdiği destek ile mobil olan araçla küçükbaş hayvanların yününde, etinde daha fazla verim sağlanmasına hizmet edecek. Çünkü “Temiz ve sağlıklı hayvanlarda verim artıyor”  

Kaynak: TRT Haber/ Oğuz Tuncay    

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »