İFA 2019 Tüketici Elektroniği Fuarında Öne Çıkanlar




İFA 2019 Tüketici Elektroniği Fuarında Öne Çıkanlar


Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen İFA 2019 tüketici elektroniği fuarında öne çıkanlar, koç grubu şirketlerinden Grundig, yapımında biyo plastik ve yumurta kabuğu gibi doğal maddelerin kullanıldığı, geri dönüştürülmüş malzemelerle ürettiği yeni ev teknolojileri ürünlerini tanıttı. Grundig’in “Bio Buzdolabı’nda biyoplastikler, biyopoliüretan ve yumurta kabuğu içeren biyo- kompozitler” bir arada kullanıldı. Grundig, balık ağları gibi plastik atıkların da içinde olduğu poliamid bazlı atıkları geri dönüştürerek elde edilen yüksek performanslı plastik malzemelerden ürettikleri beyaz eşyaları sergilediler.


Küresel ısınma, sanayi ve çevresel felaketler sebebiyle içilebilir su kaynaklarına ihtiyaç sürekli artmakta, yeni teknolojiyle evde alkali su üretilirken, israfında önüne geçiliyor. Vestel firması, buzdolabına entegre edilen alkali su pınarı sayesinde suyun PH değeri yükseltilerek kullanıcı isteğine bağlı farklı yoğunluklarda bazik su elde ediyor. İnsan sağlığına çok faydalı olan alkali su, “kalp hastalıklarına, sindirim problemlerine, Alzheimer, obezite, astım gibi hastalıkların tedavisinde faydalı bulunuyor.”




Alman eve firması da su kaynakları için önemli olan olası su kaçaklarında, evleri koruma altına alıyor. Water Guard evde sızıntı olması durumunda anında telefon ve tablete bildirim göndererek tedbir alıyor. 


Su ile ilgili geliştirdiği akıllı termostat ve sesli akıllı kontrol ile banyo, lavabo ve mutfaklara kolayca entegre edilen akıllı termostatla banyoya girmeden suyun sıcaklığı kontrol ediliyor yani suya yön veriliyor. 


Samsung’un tanıttığı yeni nesil elbise dolabı da ilgi çekici olanlar arasında, AirDresser ile artık giysileriniz deyimi yerindeyse “daha temiz ve daha taze”, AirDresser’de asılı duran elbiselere doğru bir hava akımı üfleniyor ve sayede kıyafetlerin temiz ve taze kalması sağlanıyor.  Bunun yanında Heatpump Drying adlı bir sistem aracılığıyla da, nemli ve ıslak giysiler düşük sıcaklıkta kurutuluyor ve dezenkfekte işlemine tabi tutuluyor. Düşük sıcaklıkta olduğundan kıyafetler zarar görmüyor. 


İFA 2019’a damgasını vuran,Mayıs ayında Türkiye’de de ön satışa çıkarılan Galaxy Fold ekran sorunları çözülmüş olarak, bir sürü özellikle, güçlendirilmiş, 5G versiyonlu şekilde tanıtımı yapıldı. Güney Kore’de satışa çıkan telefon 18 Eylülde Fransa, Almanya, Singapur ve Birleşik Krallıkta piyasaya çıkıyor. Ay sonunda ise ABD’de görücüye çıkıyor. 


Kaynak: Türkiye Gazetesi, HaberTürk                 
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »