Mehmetçiğe Milli Keskin Nişancı Tüfeği




Mehmetçiğe Milli Keskin Nişancı Tüfeği 


Türk Savunma sanayisinde Milli Piyade Tüfeği MPT- 76 ve hassas görevlerin güçlü silahı Milli piyade Tüfeği MPT- 55’den sonra, bu silahlardan edindiği kazanım ve tecrübe ile MKEK (Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu) tarafından manga seviyesinde kullanılmak üzere Milli Keskin Nişancı Tüfeği KNT- 76 yapıldı. Mehmetçiğe Milli Keskin Nişancı Tüfeği KNT- 76 zorlu performans ve saha testlerinden başarıyla geçerek Savunma Sanayi Başkanlığı ile imzalanan seri üretim sözleşmesi kapsamında teslimatı gerçekleştirilen KNT- 76 sayısı bin 200'ü geçerek envantere girdi. 


Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonunda savunma ve havacılığa yönelik ürün geliştirme ve üretim çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Hafif silahlar grubunda ise son dönemde geliştirilmiş olan tabanca ve tüfeklerde, geçtikleri zorlu performans, kalifikasyon ve saha testlerinden sonra seri üretimleri başarılı şekilde yapılıyor. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) manga seviyesi Keskin Nişancı Tüfeği olarak geliştirdiği KNT- 76’da kullanılan parçaların bir kısmı Milli Piyade Tüfeği MPT- 76’da kullanılanlarla uyumlu olması onu ayrıca avantajlı hale getiriyor. 


Milli Keskin Nişancı Tüfeği KNT- 76’nın özellikleri: 7,62x51 milimetre NATO mühimmatlarını ateşleyen silahta yarı otomatik gaz piston hareketli döner başlı kilitlemeli mekanizma tercih edildi. 20 mermilik şarjörden besleme sağlayan Keskin Nişancı Tüfeği, kullanıcıya göre ayarlanabilir teleskobik dipçik tam açık halde iken 1100 milimetre uzunluğa erişen silahta, 508 milimetre uzunluğunda namlu tercihi, ayarlanabilen tetik hassasiyeti, etkili menzili 800 metre, ağırlığı 4,7 kilogram, eşdeğerlerine göre çok daha hafif ve etkili olan silaha takılan optik sistemlerle KNT- 76 üstün performansını kanıtlamıştır. 


Kaynak: AA, TRT Haber               
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »