Katlanabilir Akıllı Telefon Satışa Sunuldu






Katlanabilir Akıllı Telefon Satışa Sunuldu


Tüketici elektroniğine ait tüm yeniliklerin ve son trendler 6- 11 Eylül 2019 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen IFA Berlin 2019 Tüketici Elektroniği fuarı başladı ve meraklıları tarafından yoğun ilgi gördü. Her yıl düzenlenen fuarda pek çok yeni ürün görücüye çıktı. Bunlardan birisi de teknoloji devi Samsung’un, katlanabilir akıllı telefonuydu. Samsung’un katlanabilen akıllı telefon modeli Galaxy Fold aylar önce lanse edilmiş ancak kontrolörlerin yaptığı testlerde, telefonların ekranında ciddi sorunlar yaşayınca piyasaya çıkmadan toplanmıştı. Şimdi Samsung sorunları aştığını, ürünü güçlendirme ve geliştirme çalışmalarını tamamladığını söyleyerek telefonu yeniden piyasaya sürüyor ve bu fuarda tanıtımı yapıldı.




Samsung Galaxy Fold’un geri çektiği ürünlerde üzerinde bulunan silikon koruyucu gibi duran kısmı aslında koruyucu kılıf değil özel bir katman ve ekranın bir parçası idi. Bununla ilgili bir açıklama olmadığından telefonu test edenler, koruyucu sanılan kısmı çıkarttığından sorunlar yaşanmıştı. Yanlışlıkla çıkartıldığı söylenen koruyucu katman artık çerçevenin altına alınmış, çıkartılma riski ortadan kaldırılmış. Bütün sorunları çözülmüş olan katlanabilir akıllı telefonlar Güney Kore’de satışa sunuldu. Telefonun en önemli özelliği bir kitap gibi açılabiliyor, ana ekranda aynı anda üç uygulama görülebiliyor. 


Samsung Galaxy Fold Katlanabilir Akıllı telefonun, katlanabilir ekranı tam 200 bin kez açılıp kapatılabilecek şekilde yapılmış, geliştirme çalışmalarında bunun testi uygulamalı olarak gerçekleştirilmiş. Güney kore’de satışa sunulan katlanabilir akıllı telefon 18 Eylül’de Fransa, Almanya ve İngiltere’de satışa çıkacak. 5G’ye uyumlu katlanabilir akıllı telefonların satış fiyatı 2 bin dolar. Sekiz yıldır üzerinde çalışılan katlanabilir akıllı telefonların satışa sunulması, ekrandaki bazı sorunlar yüzünden aylarca ertelense de Samsung Galaxy Fold, Katlanabilir akıllı telefon IFA 2019’da sorunu çözmüş ve ilgi odağı olmaya devam ediyor, Samsung’un amiral gemisi olacak gibi de görünüyor.  


Kaynak: TRT Haber             
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »