ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitime Başladı




ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitime Başladı


Savunma sanayisinde ve birçok alanda, elektronik sanayisinde Türkiye’nin yıldızı ve gururu ASELSAN kendi ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve savunma sanayisine de nitelikli iş gücüne katkıda bulunmak için Milli Eğitim Bakanlığı ile Ocak ayında imzaladığı protokol kapsamında kurulan ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk öğrencileriyle eğitim ve öğretime başladı. Bu yıl öğrenci alımı ilk defa yapıldı, öğrenciler, aileler, MEB ve ASELSAN’dan yetkililer ve öğrencilerin danışmanlığını üstlenen ASELSAN çalışanları okulda düzenlenen oryantasyon programında buluştular.


Oryantasyon buluşmasında konuşan ASELSAN Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Hakan Karataş, “ ASELSAN, halkımızın bağışları ile kurulmuş bir şirket. Ne kadar teknoloji üretirsek üretelim, milletimize olan borcumuz devam edecek. Topluma karşı sorumluluğumuz hiçbir zaman bitmeyecek. ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu fikirden ortaya çıktı. Sizde bu okulu milli duygular ile seçtiniz. Sorumluluğumuz çok büyük ve buna layık olmaya çalışacağız. Biz bu okula bilgimizi ve deneyimizi koyacağız, sizler çabanızı ve gönlünüzü koyacaksınız; bizler size güven, sizler bizim ilham kaynağımız olacaksınız.” Dedi. 


Okulda elektrik, elektronik teknolojisi ve makine teknolojisi alanlarında eğitim verileceğini, bu alanların öğretim programlarının hem savunma sanayisi hem de mezunların uluslar arası rekabet edebilirliğini artırmak açısından yabancı dile de hakim olmalarını sağlayacak şekilde eğitim alacaklarını söyleyen MEB Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin, bu yıl kayıt hakkı kazanan 119 öğrencinin öğrenim hayatları boyunca bursla destekleneceğini ifade etti. Öğrenciler mühendislik alanlarında devam etmeleri durumunda üniversite öğrenimlerinde de bursları devam edebilecek. Okulda öğretimin başladığı bu ilk haftada, öğrenciler düzenlenen oryantasyon programı sayesinde ASELSAN’ı tanıma fırsatı buldular, öğrencilere ASELSAN’ın Türk Savunma Sanayisinin önemi ve gençlerden beklentileri aktarıldı. 


Kaynak: AA, TRT Haber               
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »