TSK’nın Haberleşme Altyapısına Yerli Takviye




TSK’nın Haberleşme Altyapısına Yerli Takviye 


TSK’nın haberleşme Altyapısı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı ile ASELSAN arasında imzalanan TSK Çok Bantlı Sayısal Müşterek Telsiz Tedariki Sözleşmesi kapsamında 134 HF Araç Telsizi ile 25 HF Sırt telsizi’nin kabul faaliyetleri tamamlanarak TSK’ya teslimatı yapıldı. ASELSAN’dan yapılan yerli takviye, kara, deniz ve hava platformlarında güvenilir ve emniyetli haberleşme imkanını yazılım tabanlı telsiz teknolojisi altyapısını kullanarak sunmak amacıyla 1,6-30 MHz bandında çalışan ASELSAN HF (yüksek frekans) “Telsiz Ailesi” geliştirdi. 


Kara, deniz ve hava platformlarında kullanılacak olan güvenilir ve emniyetli yazılım tabanlı söz konusu telsizler, ASELSAN’ın tamamen özgün tasarımı olarak geliştirildi. NATO STANAG ve askeri standartlara uygun son teknolojik yapı sayesinde radyo dalgası atmosferden yansıtılarak alıcıya gönderiliyor. Bu şekilde yapılan telsiz muhaberesi ufuk ötesi(kıtalar arası mesafelerde) haberleşme imkanı sunuyor. 


Yazılımla düzenlenebilir mimari yapı sayesinde frekans atlama dahil değişik dalga şekilleriyle destekleniyor. Otomatik kanal seçimi ve otomatik link kurma teknolojileriyle telsiz kullanımı kolaylaştırılıyor. Farklı dalga şekilleri ve çalışma modlarının kullanımı sayesinde olumsuz HF kanal koşullarında bile haberleşme imkanı sunuluyor. Teslimatı yapılan telsizler, frekans atlama ve kriptolu iletim özelliğiyle kasıtlı veya kasıtsız müdahaleler altında haberleşme yapabilme yeteneğine sahip bulunuyor. Türkiye’nin elektronik ve savunma sanayisindeki gururu ve yıldızı ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerinin haberleşme alt yapısına yerli takviye ile savunma sanayisindeki yerlilik oranına büyük katkı sağlıyor ve dışarıya olan bağımlılığı azaltıyor. 


Kaynak: AA, TRT Haber           
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »