Oyuncaklarla Çocukların Yüzünü Güldürüyor




Oyuncaklarla Çocukların Yüzünü Güldürüyor


Antalya’da yaşayan Ali Çevik konteynerlerden topladığı kartonları satarak geçimini sağlarken, çöpten bulduğu oyuncakları temizleyerek gerekli hijyen sonrası o oyuncaklarla çocukların yüzünü güldürüyor. Çevresinde gururlu olması ve yardımseverliğiyle tanınan 3 çocuk babası Ali Çevik, “Düldül” adını verdiği sepetli motosikleti ve “Garip” adını verdiği köpeğiyle sabahın erken saatlerinde karton toplamaya başlıyor. Dar gelirli bir aileden gelmesi sebebiyle çocukluğunda hiç oyuncağı olmadığını söyleyen Çevik, “Her çocuğun oyuncağı olsun, sevinsin” düşüncesinden hareketle, çöpten topladığı oyuncakları özenle temizleyerek ihtiyaç sahibi çocuklarla oyuncakları buluşturuyor . 




Ali çevik özenle temizlediği oyuncaklarla sepetli motosikletini süslüyor, çocukların görmesi için bu şekilde yaptığını anlatıyor. Çocuklara oyuncak hediye ettiğinde onların sevincini görmenin her şeye değer olduğunu söyleyen Çevik,” Çocuklarına oyuncak alamayan aileler var. Çocukların mutluluğuna vesile oluyorum, istedikleri oyuncağı benden alabiliyorlar. Onlara oyuncak veremediğim zaman canım acıyor. Çocuklar beni gördüğünde koşarak yanıma geliyor. İstedikleri oyuncakları seçmelerine müsaade ediyorum. Bazı çocuklar da ‘Amca bende oyuncağımı verirsem aracına asar mısın? Diyor. Onlardan daha çok mutlu oluyorum. Oyuncaklarla süslü çöp arabam güzel, eğlenceli oldu. İnsanlar oyuncakla süslü arabamı görünce tebessüm ediyor.” 




Karton toplayarak aslında atık malzemelerin geri dönüşüme kazandırılmasını sağlayan, atık malzeme toplayıcılığını severek yaptığını söyleyen Çevik, “Bereket versin karnımız doyuyor. En azından kimseye muhtaç olmuyoruz. Kimseye el açmamak, kimseden bir şey istememek için bu işi yapıyorum” dedi. Çöpten bulduğu yiyeceklerle de ayrıca sokak hayvanlarını besleyen Çevik, geçimini sağlarken “Sıfır atık projesine” katkıda bulunuyor, atık malzemelerin geri dönüşümünü sağlarken, çöpten topladığı oyuncaklarla çocukların da gönlünü kazanıyor. Bir çocuk gülerse, dünya güler. 


Kaynak: AA, TRT Haber        
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »