Tank Avcıları Muharebe Sahasına Isınıyor



Tank Avcıları Muharebe Sahasına Isınıyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ile Türkiye’nin zırhlı Kara Aracı üreticilerinden FNSS arasında imzalanan sözleşme kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanan projede, ortaya konulan araçlar ve kuleler farklı senaryolara yönelik testleri muharebe sahasında başarıyla icra edildi. Kaplan araç ailesinin en hafif üyesini paletli tip ve pars aracını tekerlekli tip tanksavar aracı olarak üretime hazır hale getiren FNSS, geliştirdiği tanksavar kulesine geçen yıl Kornet Füzesini, bu yıl ise ROKETSAN’ın Orta Menzilli Tanksavar Silahını (OMTAS Füzesi) başarıyla entegrasyonunu yaptıktan sonra tam bir tank avcısı haline geldi. Şubat ayından itibaren yapılan çalışmalarda Kaplan’dan sabit şekilde ilk OMTAS atışı başarıyla gerçekleştirilirken, sonrasında araçlarla hareketli atış yapılabilir seviyeye ulaşması sağlandı. 




Pilot teslimat kapsamında, kısa süre içinde silah taşıyıcı araçlar Kara kuvvetleri Komutanlığına sunulacak. Bu projeye göre 260 aracın teslimatı yapılacak. “Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi” Kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri Envanterinde yer alan Kornet-E füzeleri ile tedarik edilecek OMTAS füzelerinin kullanımı için ihtiyaç duyulan araçlar yurt içi imkanlarla geliştirildi. 



Projeye göre araçlardan tekerlekli olanların tamamı OMTAS, paletli olanların ise bir bölümü kornet E füzesine, bir bölümü de OMTAS füzesine taşıyıcı olurken, üzerinde barındırdığı yüksek teknolojiyle modern savaş alanındaki tüm zırhlı tehditlere karşı etkili orta menzilli tanksavar silah sistemi OMTAS, özgün ve yeni nesil tasarımıyla dikkat çekiyor. 




Türk savunma sanayisinde önemli bir yeri olan ROKETSAN tarafından geliştirilen OMTAS, kızılötesi arayıcı başlıkla karadan karaya zırhlı hedeflere karşı 4 kilometre menzile kadar kullanılabiliyor. OMTAS, atış öncesi, atış sonrası kilitlenme ile at unut/ at- güncelle özellikleriyle muharebe sahasında görev yapabiliyor. Pars ve Kaplan araçlarına entegrasyonu tamamlanan OMTAS füzesiyle hareket halinde yapılan atışlarda hedefler başarıyla vurulurken, tank avcıları muharebe sahasına ısınıyor.

Kaynak: AA, TRT Haber        
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »