Yerli ve Milli Teknoloji İçin Öğrencilere Burs Desteği






Türkiye’nin teknoloji alanında yaptığı faaliyet ve etkinliklerle, “Teknoloji üreten Bir Türkiye Hedefliyoruz” sloganıyla yola çıkan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak konusunda istekli üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs desteği sağlayacak. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) aşağıda linkini de vereceğimiz kendi internet sitesinde de duyurduğu şekilde “2020 Yılı Milli Teknoloji Burs Programı “ kapsamında, “Eğitmen- Mentor Bursu” ve “Gönüllü Bursu” kategorilerinde burs verecek. 


Üniversitelerin hazırlık sınıfında ve 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine Ocak- Ekim 2020 döneminde 10 ay süreyle sağlanması planlanan “ Gönüllü Bursu” desteğine başvurular değerlendirilecek. Yapılan değerlendirmeden sonra programa katılacak öğrencilere belirtilen dönemde aylık 500 lira eğitim desteği olarak burs verilecek. Vakıf tarafından sağlanan burslar karşılıksız olacak ve “Milli Teknoloji Bursları Gönüllü Bursu 2020 Şartnamesine” uygun olarak verilecektir. 


“Eğitmen- Mentor Bursu” da üniversitelerin 3. Sınıf, 4. Sınıf, yüksek lisans ve doktora dönemi öğrencilerine Ocak- Aralık 2020 döneminde 12 ay süreyle karşılıksız olarak burs verilecek. Burs programına kabul edilenlere, uygun şartları taşıyanlara aylık 750 lira eğitim desteği verilecek. Burs programına başvurular 22 Aralık 2019 tarihine kadar “ www.turkiyeteknolojitakimi.org” sitesi üzerinden yapılacak. 


Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) Vakfının projeleri ve düzenlediği etkinliklerle Türkiye’de milli teknolojiye katkıları ve hizmetleri takdire şayandır. 1 milyon 720 bin rekor ziyaretçisiyle dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olmayı başaran TEKNOFEST’i düzenlediler. Türkiye’nin geleceği; deneyap teknoloji atölyeleri, Liselilerle Milli Teknoloji Buluşması, İstanbul Gençlik Festivali, Değişik üniversitelerde Teknoloji buluşması gibi bir sürü etkinliklerle milli teknoloji hamlesine katkıda bulunuyorlar. 1001 Teknoloji Takımı projesi kapsamında vakfın desteklediği teknoloji takımları birçok ülkeden ödüller almış. Teknolojiye gönül vermiş gençlere verilecek burs desteği de çok yerinde ve önemli buluyoruz. 


Kaynak: AA, TRT Haber                     
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »