Yerli Bomba İmha Kazanları Testleri Başarıyla Geçti




Yerli Bomba İmha Kazanları Testleri Başarıyla Geçti


Gelişmiş ülkelerde kullanılan bomba imha kazanları artık yerli imkanlarla Türkiye’de de üretilmeye başlandı. Milli teknoloji hamlesi tüm hızıyla devam ederken, tamamen yerli bomba imha kazanları testleri başarıyla geçti. Yapılan testlerde el yapımı patlayıcı kullanıldı. Deyim yerindeyse “bomba imha kazanının testi nefes kesti.” Kalifiye testlerinde el yapımı 3 kilogramlık TNT bomba imha kazanına atılarak testi yapılırken, kazanın hasar görmediği görüldü. 




Yerli bomba imha kazanı üretici firma sahibi Ferhat Uğur,” Bu cihaz NATO standartlarında üretilen bir cihaz, NATO ülkelerinin kullandığı bir cihaz, dünyada geleneksel bir şekilde bomba imha çözümlerinde kullanılıyor. Türkiye’de daha önce yurt dışından temin ediliyordu. Güvenlik güçlerimizin hazırlamış olduğu patlayıcılarla testleri yapıldı. Tüm kalifikasyonları tamamlandı. Şu anda ihracat yapıyoruz. Ele geçirilen el yapımı patlayıcılar açık alanda patlatıldığında gerek şarapnel gerekse basınç etkisiyle insanlara zarar veriyor” dedi.




Bomba imha kazanları insanların yoğun olduğu bölgelerde tehlikeyi ortadan kaldırmak için üretildi. Dünyada genellikle hava limanlarında kullanılıyor. 3 ile 4 kilogram ağırlığındaki patlayıcıların imhasında kullanıma uygun. Uygulamada kazan içine yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, kimseye zarar vermemesi için şehir dışına çıkarılarak imhası yapılıyor. TRT Haberinde takip ettiği Yerli bomba imha kazanının testleri başarıyla gerçekleşti. Yurt dışına ihracatı yapılıyor. Son olarak Bengaldeş Ordusunun envanterine girdi. Savunma sanayisinde başlatılan milli teknoloji hareketiyle Türkiye doğru yolda olduğunu gösterdi. Çünkü parasını verdiğimiz halde alamadığımız ihtiyacımız olan İHA- SİHA’larda, şu anda dünyanın sayılı üreticileri arasına girmesi bunun ispatıdır. 

Kaynak: https://www.trthaber.com/videolar/yerli-bomba-imha-kazanlari-testleri-basariyla-gecti-47579.html

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »