ASELSAN Uzaktan Kumandalı Top Sistemi




ASELSAN Uzaktan Kumandalı Top Sistemi  


ASELSAN, Deniz Platformları, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LDH) ve Yeni Su Taarruz Botu (YSAT) projeleri kapsamında yeni nesil 25 milimetre STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemini tasarlayıp üretti. ASELSAN’ın ürettiği yeni nesil STOP Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sisteminin ilk fabrika kabul testleri, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve tersane temsilcilerinin katılımıyla tamamlandı. Fabrika kabul testlerinin başarıyla tamamlanmasından sonra yeni versiyon top siteminin ilk teslimatı yapıldı. 


Türkiye’nin gururu ASELSAN’ın, 18 ülkeye ihraç ettiği Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri ailesinin üyesi yeni nesil STOP, stabilizasyon, otomatik hedef takip yeteneği ve otomatik balistik hesaplama ile üzerine yerleştirildiği aracın veya hedefin hareketinden etkilenmeden hedefe isabetli atışlar yapabiliyor. Sistemin en büyük avantajlarından birisi de sistemin uzaktan kumanda edilmesiyle, nişancı karşı ateşe ve olumsuz hava şartlarına maruz kalmadan sistemi etkin şekilde kullanabiliyor.



ASELSAN, Yeni Nesil STOP Sistemini geliştirme ve sisteme ek özellikler kazandırma çalışmaları 2018 başında tamamlandı. Yeni nesil STOP’un özelliklerinde, elektro- optik birimleri barındıran iki eksende bağımsız hassas stabilize yönlendirici, artırılmış mühimmat kapasitesi, 19 inç ekran, gelişmiş kullanıcı arayüzü, gömülü eğitim simülatörü, sisteme kazandırılan ek özellikler arasında yer alıyor. 

En gurur verici olanı da yeni nesil STOP sisteminin ihracı için 5 ülkeyle sözleşme imzalaması oldu. Kullanım yeri olarak deniz karakol botları, sahil güvenlik botları, savaş ve çıkartma gemilerinde kullanılan STOP, asimetrik çatışmalar, terör ve kaçakçılıkla mücadele, kıyı güvenliği, sabit bölgesel koruma ve hava savunma gibi faaliyetlerini belirtmek gerekiyor. Her geçen gün savunma sanayisinde yapılan ihracat ülke ekonomisine sağladığı katkı büyüyor.


Kaynak: AA, TRT Haber           
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »