ASELSAN’ın Yeni Ürünü Deniz Görevlerine Hazır




ASELSAN’ın Yeni Ürünü Deniz Görevlerine Hazır


ASELSAN’ın deniz platformlarının kullanımına sunduğu milli teknoloji çözümlerine bir yenisini eklerken, Türkiye’de deniz araçları için milli olarak geliştirilen ilk seyir sistemi WECDİS’in taşınabilir versiyonunu Deniz kuvvetleri Komutanlığına teslim etti. Su üstü ve su altı platformlarda kullanılmak üzere ve seyir sistemleri ürün ailesi altında bulunan 10 taşınabilir Askeri Gemi Elektronik Harita Sergileme ve Görüntüleme Sistemi 240 gün gibi bir süreçte göreve hazır hale getirildi. WECDİS taşınabilir seyir sistemi, başarıyla gerçekleştirilen fabrika kabul testlerinden sonra ilk kez Deniz Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına sunuldu. ASELSAN seyir sistemleri ürün ailesinin diğer üyelerinden konsollu/kit formatında WECDİS ve Sayısal İz Masası ürünlerinin fabrika kabul testleri de 2019 yılı içinde tamamlanmıştı. 


Deniz araçları için çok önemli olan Deniz seyir sistemini ASELSAN, Türkiye’de deniz araçlarında kullanımı için milli olarak WECDİS ile sağladı. ASELSAN’ın yeni ürünü deniz görevlerinde taşınabilir versiyonuyla artık küçük botlarda da kullanılabilecek. 


ASELSAN WECDİS, sayesinde uygun yedekleme mekanizmalarıyla uluslar arası standartlara göre kullanılması zorunlu olan güncel elektronik haritalarla uyumlu bilgiler sağlayan sistem, seyir sitemlerinden alınan konum, yönelim, yere ve denize göre hız gibi seyir bilgilerini kullanarak, elektronik seyrüsefer haritaları üzerinde ilgili seyir personeline rota planlama ve rota takibi gibi yeteneklere güvenli seyir kabiliyeti sunuyor. Sistem, su üstü harp gemileri, denizaltılar ve yardımcı sınıf askeri gemilerde kullanılabiliyor. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi hız kesmeden devam ediyor. 


Kaynak: AA, TRT Haber        
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »