İlklerin Fuarı CES’te Teknoshow Başladı




İlklerin Fuarı CES’te Teknoshow Başladı


Her sene düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES Las Vegas’ta kapılarını meraklılarına açtı. 10 Ocak tarihine kadar açık olacak CES (Consumer Electronics Show), tüketici elektronik fuarında pek çok büyük marka yeni ürünlerinin tanıtımını yapacak, bu yeni ürünleri ilk defa sergileyecek. Bu yılın 2020’de öne çıkan ürünlerinden bazıları:


15 mm kalınlığında 


Samsung, fuarda tanıtımını yaptığı Q950 OLED 8K ile 15mm kalınlığındaki televizyonuyla dikkatleri üzerine topladı. 15 milimetre kalınlığında ve yüzde 99’a yakın ekran/gövde oranı ile dikkat çeken 75 inçlik televizyon bunun yanında yapay zeka ile donatılmış. Tv ayrıca fitness ve sağlıklı hayat çözümlerini sunuyor. 


Stres Alan Yastık


Qoobo adı verilen bu yastık, siz okşadığınızda kuyruğunu sallıyor bütün stresinizi alıyor, aslında bu yastık bir robot. 


Hologram Asistan 


İlgi çeken akıllı asistan Gatebox plastik bir kapsül ve hologramdan oluşuyor. Gatebox, akıllı telefonunuzdaki mesajları okuyabiliyor, hava durumu hakkında size bilgi verirken, gatebox’ı farklı kılan ise kullanıcıya trip atması. Örnek olarak eve geç geldiğinizde “Bu kadar geç gelme” veya “seni gerçekten görmek istiyorum” gibi ifadeler söyleyerek, eve döndüğünüzde bile “seni özledim” diyor. 


Her kılığa giriyor


Tanıtımı yapılan çantalar, led ekranlara sahip ve şekilden şekle giriyor. Akıllı telefonunuzdan istediğiniz bir karakteri çantanıza yansıtabilirsiniz. 


Evdeki veteriner 


Bunun adına evdeki veteriner demek mümkün, çünkü evcil hayvanlarınızı sık sık veterinere götürmek zorunda kalmayacaksınız. Langualess tarafından geliştirilen giyilebilir cihaz ile evcil hayvanınızın kalp atış hızını analiz edebileceksiniz. 


Yavaş eriyen buz 


LG’nin geliştirdiği İnstaView buzdolapları, Craft Ice özelliğiyle yavaş eriyen buz üretiyor. ABD’de satışa sunulan LG Craft Ice özellikle LG İnstaView, 2020’de tüketiciye ve ek pazarlara sunulacak. 


Apple 28 yıl sonra CES’e katıldı


Las Vegas’taki teknoloji fuarına yaklaşık olarak 28 yıl sonra katılan Apple, CES 2020’de şirket yetkilisi Jane Horvath ‘Mahremiyet insani bir haktır’ başlıklı bir konuşma yapacak. 


Kaynak: Türkiye Gazetesi/ Ömer Temür
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »