ASELSAN’ın Kaplan’ı Jandarmanın Hizmetinde




ASELSAN’ın Kaplan’ı Jandarmanın Hizmetinde


ASELSAN, alınan bilgiye göre Aralık 2019’da Şırnak’ın İdil ilçesinde EYP’nin (El Yapımı Patlayıcılar) imhası sırasında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalar sonrası Jandarma Genel Komutanlığına gereken desteği vererek 4 adet Kaplan Bomba İmha Robotu hediye etti. ASELSAN tarafından üretilen Kaplan Bomba İmha Robotu Jandarma Kriminal Daire Başkanlığınca teslim alınırken, sistemi kullanacak Jandarma personelinin de bu arada eğitimleri tamamlandı. ASELSAN Kaplan ile Jandarma Kriminal Daire Başkanlığınca EYP’lere uzaktan müdahale edilerek artık bundan sonra can kayıpları ve yaralanmalar olmayacak. 


ASELSAN Kaplan Bomba İmha Robotu, el yapımı patlayıcıları güvenli mesafeden özgün tasarımıyla etkisiz hale getirecek şekilde geliştirildi. Kaplan, kullanıcıya 500 metre mesafeden şüpheli nesneyi inceleme imkanı sunuyor. Sistem üzerinde patlayıcıların detaylı incelemesi ve imhası için 6 eksenli bir robot kol bulunuyor. Çevik araç platformu, kayalık araziler ile dik yamaçlar ve merdivenlerde, kar, çamur gibi çevre koşullarında rahatlıkla hareket edebiliyor ve en zor zeminlerde bile rahat kullanım imkanı sağlıyor. 




ASELSAN Kaplan Bomba İmha Robotu, gelişmiş entegre gözetleme sistemi, kullanıcının şüpheli cisimleri yüksek çözünürlükte ve gerçek zamanlı olarak kontrol konsolundan izlemesini sağlıyor, daha sonra incelemek üzere kayıt edilmesine imkan veriyor. Son teknolojiyle donatılan Kaplan İmha Robotunun gücü, sağlamlığı ve kullanım kolaylığı en önemli özellikleri olarak değerlendiriliyor. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi hız kesmeden devam ediyor. ASELSAN Kaplan Bomba İmha Robotu, Güvenlik güçlerinin gücüne güç katacak.


Kaynak: TRT Haber          
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »