Son teknoloji Robotlar Japonya’da Görücüye Çıktı





Son teknoloji Robotlar Japonya’da Görücüye Çıktı


Japonya’da 1974 yılından itibaren iki senede bir düzenlenen Uluslar arası Robot Fuarı (IREX), 23. Sektör profesyonellerine ve robot meraklılarına kapılarını açtı. Japonya’nın Tokyo şehrinde Big Sight ve Sergi Merkezinde düzenlenen fuarda servis robotlarından endüstriyel robotlara, yüzebilen hobi robotlarından oyuncak robotlara çeşit çeşit son teknoloji ürünü yüzlerce ürünün tanıtımı yapıldı. Japonya’da görücüye çıkan son teknoloji robotlar hakkında çalışma alanı ve sektörlerine göre bilgilendirme yapmak gerekirse; 




. Endüstriyel robot sektöründe bu yıl lojistik ve taşımacılık alanındaki teknolojiler dikkat çekerken, servis ve hizmet sektöründe kullanılmak üzere geliştirilen robotlar da meraklıların beğenisine sunuldu.


. Artan yaşlı nüfus ve düşük doğum oranı nedeniyle işgücü temininde zorlanan Japonya’da ileride insanların yerine birçok sektörde yer alabilecek robotların da tanıtımı yapıldı. 




. Resepsiyon görevlisinden servis elemanına, market kasiyerinden baristaya kadar farklı görevler için akıllı robotlar ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. 


Japonya’da 2020 yılında yapılacak Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarının partneri olan teknoloji devi Toyota ise, olimpiyatlar için tasarladığı özel robotları fuarda görücüye çıkardı. 


. Japonya’da yaşlı nüfusun fazla olmasından esinlenilerek, fiziksel olarak nesnelere ulaşamayan yaşlı  yada engelli kişilere erişim kolaylığı sağlamayı hedefleyen insansı robot T-HR3 ve olimpiyatlar için üretilen maskot robotlar fuarda marifetlerini sergiledi. 




. Fuara katılan üniversite öğrencisi Asahi Hiragawa, ” Üniversite robot teknolojileri üzerine okuduğum için fuarı görmek istedim. En çok merak ettiğim ise nükleer enerji sektöründe kullanılmak üzere tasarlanan robotlar” dedi.Fuara katılan başka bir üniversite öğrencisi Tokio Seki de, “Okuldan eğitmenimiz görmemizi tavsiye etti. Alanımla ilgili olduğu için fuarı ziyaret etmek istedim” dedi. 1974 yılından beri iki yılda bir düzenlen Uluslar arası Robot fuarı meraklıları ve bu sektörü takip edenler için tam bir teknoloji şöleni oldu.   


Kaynak:  https://www.turkiyegazetesi.com.tr/fotogaleri/son-teknoloji-robotlar-japonya-da-gorucuye-cikti-20475.aspx       
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »