Yerli Kurtarma Gemisi TCG Alemdar




Yerli Kurtarma Gemisi TCG Alemdar


Mavi vatanda donanmanın gücüne güç katan, Türk mühendislerin dizayn ettiği son teknoloji ile donatılan kendi sınıfının en iyisi Yerli Kurtarma Gemisi: TCG Alemdar, 2017 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. 3 yılda birçok başarılı kurtarma operasyonuna imza attılar. Başarılı bir şekilde üç yıldır kurtarma görevini icra eden TCG Alemdarı TRT Haber ziyaret etti. Türkiye’nin yerli kurtarma gemisi TCG Alemdar, Kilyos’ta batan teknenin enkazını bularak, su altı cihazıyla denizin dibini görüntüledi. Batan tekneyle kaybolan balıkçıların bulunması için başlatılan çalışmalarda başlıca rolü üstlendi. 




TCG Alemdar, 4 bin 500 ton ağırlığında, hakimiyeti hem deniz üstünde, hem de denizin altında. Kurtarma Gemisi olarak su üzerinde ve su altında yapılabilecek tüm kurtarma vazifelerini yerine getirebiliyor. Batık araçlar üzerinde görüntüleme yapabiliyor. 




Kurtarma gemisinin kabiliyetleri bununla da sınırlı değil, deniz altında 72 saat süreyle ve 600 metre derinliğe kadar personele yaşam desteği verebiliyor. Kurtarma operasyonlarında ise başrolü Deniz kuvvetleri Komutanlığının birinci sınıf dalgıçları, operasyonların gözdesi ve olası sağlık sorunlarında ise tam donanımlı reviri var. Personel veya kurtarılan şahıslara bu tam donanımlı revirde müdahale ediliyor. 



TCG Alemdar kurtarma gemisinin, helikopter pisti de acil durumlarda kazazedelerin naklinde ve transferinde kullanılacak şekilde dizayn edilmiş. Yerli kurtarma gemisi, NATO denizaltı kurtarma sistemiyle de ayrıca uyumlu olması, müşterek deniz altı kurtarma gemisi olarak görev yapmasına imkan sağlıyor. 


Kaynak: TRT Haber/ Büşra Çelik     
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »