Dünyanın İlk Biyonik Kedisi: MarsCat


   
Dünyanın İlk Biyonik Kedisi: MarsCat


Çinli bir teknoloji şirketi, dünyanın ilk biyonik kedisi olan MarsCat’i geliştirirken, robot evcil hayvan olarak tasarlanan MarsCat, akıllı özellikleriyle gerçek bir kedi gibi görünüyor. Günümüzde artık her şeyin robotu yapılıyor, şu an mevcut değilse dünyanın bir yerinde bir teknoloji şirketi tarafından yapılıyor olabilir. Çin merkezli bir teknoloji firması olan Elephant Robotics, dünyanın ilk biyonik robot  kedisi olan MarsCat’in sunumunu yaparak tanıttı. Dünyanın ilk biyonik kedisi MarsCat, tamamen otonom bir ev robotu ve insanları eğlendirmeyi yönelik tasarlanmış. Sadece sıradan bir robot değil, özellik olarak bir kedi gibi davranarak insanlarla etkileşime girebiliyor. MarsCat, tasarım olarak doğuştan bir kedi gibi davranıyor, hareketlerini kontrol etmek için ekstra bir işlem gerekmiyor.



Bir kedi de olması gereken özellikler, duyarlı ve hassas etkileşime sahip, dokunuşunuzu hisseden, sesinizi duyabilir özelliklere sahip olacak. Önceden programlanmış komutları da anlayabiliyor. Başka bir özellik ise her MarsCat’in gözleri, vücudu ve hatta kişiliği farklılık göstermekte, güçlü dört çekirdekli Raspbery Pi ile programlanabiliyor ve kullanıcılara sonsuz imkanlar sunabiliyor. Dünyanın ilk biyonik kedisi MarsCat, Kickstarter projesi olarak geliştiriliyor ve üretimi için de destekçileri tarafından fonlanıyor. 




Gelecekte yalnız yaşamak zorunda kalacak insanlar ve yaşlı nüfus için, geleceğin robot evcil hayvanları için MarsCat bir başlangıç olabilir. Projede geliştirme işlemi devam ediyor ve tamamlandığında, dünyanın ilk biyonik kedisinin fiyatının 1300 dolar civarında satışa sunulması bekleniyor. Kullanım alanı olarak eğitim ve araştırma hizmetleri de düşünülüyor. 


Kaynak: https://www.ubergizmo.com/2020/01/first-bionic-cat-marscat-robot/     

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »