Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

    Yazar : Jülide Türkoğlu


 Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Günümüz şartlarında insanların en büyük sıkıntısı strestir. Stresin insan sağlığına olumsuz etkileri  o kadar fazladır ki, kalbimizden, cildimize birçok organımıza zararı vardır. Bu olumsuz etkilerden saçlarımızda nasibini almaktadır. Saç dökülmesi erkeklerin, kadınların da kabusu olmaktadır. Saç dökülmesi nasıl önlenir? Anahtar kelimemiz bu, ancak büyüklerin dediği gibi ” ölümden başka her şeyin çaresi vardır" Saç dökülmesinin de çaresi elbette var. Allah, yüce kitabımız kur’anı kerimde “ Ben bu alemi süs olsun diye yaratmadım, bir denge, nizam ve kural üzerine kurdum” buyurmaktadır İnsan yaşlandıkça saçları da eski parlaklığını kaybeder. Zamanla yıpranmaya başlar. Bu arada saç dökülmeleri de başlar. Saç dökülmesinin nedenleri arasında kepek ilk başta gelmektedir. Bu yüzden saçlar kepek önleyici bir şampuanla düzenli olarak yıkanmalıdır. Kepek önlenerek düzenli bakımla saçlarımızın köklerinin hava almasını sağlamalıyız.


Saç Bakımı


Saçlarımızın bakımı için diğer faktör güneş ışığıdır. Günümüzde diğer bir sıkıntı insanların yaptırdıkları tahlillerde D vitamini eksikliğidir. Yani insanlar güneş ışığından yeterince faydalanmamaktadır. Güneş ışığının D vitamini eksikliğini gidermesi, kemiklerimize nasıl faydalı ise saçlarımıza da çok faydalıdır. Güneş ışığı saç diplerini besler. Kepeğin önlenmesine yardımcı olur.

Saç için önemli olan diğer vitamin ve bileşenleri belirtelim. Demir ve protein eksikliği saç dökülmesine sebep olur. Vücudumuzun dörtte üçü su olduğundan cildimiz ve saçımız için suyun önemi ortaya çıkmaktadır. Susuz kalmamalıyız. C vitamini, bakır, Omega 3 yağ asitleri, çinko, kalsiyum ve magnezyum gibi vitamin, mineraller sağlıklı saçlar için sağlıklı saç derisi için de mutlak ihtiyaçtır. Saç dökülmesi başlama durumunda yukarıda saydığımız vitamin ve mineralleri göz önünde bulundurarak bir beslenme programı yapın.


Alınacak tedbirler


Buraya kadar saç bakımı için yapılması gerekenleri yaptıktan sonra yapmamız gereken ısırgan otu yağı kullanmamız gerekmektedir. Bu konuda bilim adamlarının yaptığı araştırmaların neticesi, saç dökülmesini önlemenin ilacı ısırgan otudur. Isırgan otuyla hazırlanacak karışımlarla saçlarımızı dökülmesini önleyebiliriz. Isırgan otu, çok şifalı bir bitki içeriğinde bulundurduğu vitaminler, mineraller pek çok hastalığa da iyi gelmektedir. Isırgan otu yağı ile saç derisine masaj yapmak önemlidir. Masaj yaparak saç derisindeki kan dolaşımı hızlandırılır. Masajı parmak uçları ile yapın. Isırgan otu saçlarınızı canlılık kazandıracak. Yukarıda anlattığımız saç bakımı ve beslenme düzeninden sonra ısırgan otu yağı ile yapacağımız bakımın son aşamasıdır. Isırgan otu yağı saç dokülmesini önleyecek saç bakımını yaptıktan sonra kullanacağımız en önemli yardımcı bileşendir.     

Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »