WhatsApp hesabınız ele geçirildi mesajı

Yazar: İbrahim Öztürk





SORU: WhatsApp hesabınız ele geçirildi. Diye bir yazı çıkıyor. Ne yapacağız?Hesabımız gitti mi?

Cevab: Telefonumuz günlük hayatımızın artık bir parçası olmuştur. Aklımıza takılan her şeyi, kullandığımız arama motorlarında kolayca telefonumuzdan sorgulayabiliyoruz. Bilgiye ulaşmak çok kolay ki her telefon alanın ilk yüklediği uygulama whatsAppdır.  Bedava olması, kullanım kolaylığı tercih nedeni olmuştur. WhatsApp hesabınız ele geçirildi .Mesajı çıkıyor diye çok soru olduğunda bu konu bizimde başımıza gelince yaptıklarımızı anlatalım istedik.



WhatsApp hesabınız ele geçirildi mesajı geldiyse öncelikle sakin olun, paniğe kapılmayın. Çünkü öyle bir şey yok. Akıllı telefonlara virüs kolayca bulaşabileceğinden risk almamak açısından bankacılık işlemlerini yapmayın, hatta kaldırın. Hesabınız ele geçirilmediği doğru, ama sonuçta başka amaçla gönderilmiş bir virüstür.

Yapacağımız iki seçenek var. Bu mesaj dolaştığınız sitelerden indirme veya ücretsiz oyun gibi uygulamalardan gelmiş olma ihtimali yüksektir. Birinci seçenek indirdiğimiz ücretsiz oyunları tek, tek silmelisiniz. Mesaj kalkmamış ise Google playden sırasıyla bitfender, mobile security  karsperski ,mobile eset security virüs programlarını sırasıyla indirip taratma yapınız.Malware bytesi indirip yine taratma ve güncelleme yapınız. 

Malwarebytes reklam uzantıları ile bulaşan  virüs, trojan, solucan, gibi malware denen zararlı, istenmeyen yazılımlara karşı kullanılan güçlü bir temizleme aracıdır.
Bütün bunları yapmanıza rağmen yine aynı mesaj görünüyorsa yapılacak olan ikinci seçenek telefonu fabrika ayarlarına döndürüp yeniden kurun ve güncelleyin. Kuracağınız virüs programının yanına, Malwarebytes Anti-Malware Free’ i indirip kura bilirsiniz. Gerçek zamanlı koruması olmadığından aynı anda başka bir virüs programı ile kullanabilirsiniz. Reklam uzantısı veya whatsapp mesaj türü virüsler için önlem almış olacaksınız. Ayrıca Whatsapptan virüsün yayılması, bulaşması, kolay olduğundan burada dikkat edilecek olan tanımadığımız şahıslardan gelen mesajlara tıklamayın yani açmayın, direk silin.



Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »