Çocuklara Kitabı Bebekken Sevdirin.

   Yazar: Hamza Aslan





 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olması bize çocukların kitap okumaya ne zaman başlaması gerektiğini düşündürdü. Bu konuda yaptığımız araştırmayı sizinle paylaşalım. Fikrimizi net olarak yazıyoruz. Çok sevdiğimiz, üzerine titrediğimiz, bizden sonra dinimizin tebliğini, vatanımızı, mili değerlerimiz gibi kutsal emanetleri teslim edeceğimiz çocuklara kitabı bebekken sevdirin.

Bebekken kitap Okumalı


Anne, baba olarak çocuğumuza güzel bir eğitim vermek, onlara dinlerini öğretmek, bütün amacımız iyi insan, güzel ahlaklı bir birey olmasını sağlamaktır.  Amacımıza ulaşmanın yolu eğitimden, eğitimde en önemli nokta çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktadır. Atalarımız ne güzel söylemiş” Armut dibine düşer” Çocuklarımıza rol model olarak bizde kitap okumalıyız ki onlarda bizi örnek alsın. Aslında onlara bebekken bir yaşından itibaren kitap okumaya başlamalıyız. Bir yaşına kadar kumaş kitaplar kullanılmalı, çocuklar kitapla temas kurmalıdır. İki, üç yaşından sonra sert karton sayfalı kitaplar seçerek okumalıdır.


Çocuklarla Beraber Okuyalım.


Kitaplardaki kahramanlardan da olabilir. Kitaptaki hayvan figürlerinden de seçebiliriz. Pelüş oyuncaklardan alıp kitaplar ile bir bağ kurmasını sağlayalım. Her gün yatmadan çocuklara mutlaka kitap okumalıyız. Ne zamana kadar? Kitap okumayı, öğrenene kadar kitap okuyup, bazen değiştirerek minik dimağlarda kelime hazinesini, hayal dünyasını geliştirmeliyiz. Her kitap yeni bir dünya, kitabı okurken kitabın kahramanıyla olayları yaşadığımızı unutmayalım. Okuduğumuz kitap hakkında, ne anlatmak istediği, minik dünyasında nasıl bir gözle baktığını konuşalım.


Kitap Okumanın Önemi


 Çocuklarımız kitap okumaya başladığında yanlarında kitap okumaya dikkat edelim. Evde ailece televizyonu kapatıp, teknolojik cihazları bırakıp, kitap okuma saati yapmalıyız. Çocuklarımıza beraber kitap seçme zevkini yaşatmamız gerekir. Kitap okuyan insan cahil olmaz. Kitap okuma alışkanlığı kazanmış çocukların eğitimi daha kolaydır. Aynı zamanda onlara dini bilgiler, gerekli imani bilgiler, ilmihal bilgilerini, Ehli sünnet alimlerinin kitaplarını okutarak bu vatanın özlediği imanlı gençlerin yetişmesine vesile olalım. Kitap okuma alışkanlığı gördüğünüz gibi eğitimin başıdır. Üniversite hayatında da bu böyledir. Kitap okumadan okulda olmaz, eğitimde olmaz. Çocuklara kitabı bebekken sevdirin. Dünya çocuk hakları gününde bunun da bir çocuk hakkı olduğunu unutmayalım.               


Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »