Barış Pınarı “KORAL” ile Başladı




Barış Pınarı “KORAL” ile Başladı


 09 Ekim 2019 tarihinde saat 16: 00’da Fırat’ın doğusuna, terör örgütüne karşı Barış Pınarı Harekatı başladı. Harekat öncesi bölgede terör örgütünün tüm iletişim sistemleri bir anda durdu. Terör örgütünün yaptığı tüm tuzaklamalar için “KORAL”ın devreye girdiği anlaşıldı. “KORAL”,  ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen Elektronik Harp Sistemi. Askeri araçlara entegrasyonu yapılan, geniş frekans bandında görev yapan, milli ve yerli radar sistemi. “KORAL” Elektronik Harp Sistemi, radarları kör etmek, iletişimi kesmek ve diğer bilgisayarlı sistemleri işlevinden uzaklaştırmak için geliştirildi. Her biri 8x8 askeri taktik araç üzerine entegre edilmiş 1 adet Radar Elektronik Destek Sistemi ve 4 adet Elektronik Taarruz Sisteminden oluşan “KORAL” ile Barış pınarı harekatı başladı. 




“KORAL” Elektronik Harp Sistemi, hedefi çok sıkı şekilde takip ediyor. Sonrasında hangi banttan yayın yapıldığını bulduktan sonra, o bantta elektronik taarruz aracına gereken bilgileri aktarıp, elektronik taarruz aracı tarafından hedef işlevini yapamayacak hale getiriliyor. 




“KORAL” Elektronik Harp Sisteminin Özellikleri

. Yüksek sistem tepki hızı

. Kayıt ve analiz alt yapısı

. Aynı anda çoklu hedefe taarruz

. Geniş Frekans ve yön kapsaması

. Yüksek doğrulukla hedef yönü bulma

. Yüksek parametre ölçüm doğruluğu

. Çoklu hedef karıştırma ve aldatma tekniği

ASELSAN tarafından tüm tasarımı yapılan, özgün olarak geliştirilen “KORAL” Elektronik Harp Sistemi, devreye girerek Barış Pınarı Harekatı başladı.


Kaynak: TRT Haber, ASELSAN, DHA     
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »