Yerli “Bomba Atarlar” Envanterde





Yerli “Bomba Atarlar” Envanterde


Savunma Sanayi Başkanlığınca Güvenlik güçlerinin ihtiyacını karşılamak için düzenlenen ihale kapsamında, Konya’daki Akdaş Silah firması tarafından üretimi tamamlanan AK40-GL Bomba Atarın ilk partisi Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimatı yapıldı. Akdaş silah firması Konya’nın Beyşehir ilçesi Huğlu mahallesinde, Savunma Sanayi Başkanlığı ile yapılan sözleşme kapsamında 8 bin adet bomba atar üretecek. Yerli imkanlarla geliştirilen AK40-GL, tasarım ve menziliyle dikkatleri çekerken, ağırlaştırılmış kalifikasyon testlerini de başarıyla tamamladı. 




Milli Piyade Tüfeği MPT-76 ve MPT- 55’ monte edilebilen AK40- GL yerli bomba atarlar envanterde, ilk etapta Türk Silahlı Kuvvetlerine 500 bomba atar kalifikasyon testleri başarıyla tamamlanıp teslimatı yapıldı. 40 milimetrelik mühimmatı ateşleyen bomba atar, ses, gaz fişeği ve tahribatlı mühimmat kullanımına uygun, bunun yanında dipçik aksamı takılarak tek başına da kullanılabilmektedir. Yerli bomba atarlar terörle mücadelede etkin kullanılacak. Bomba atarın özgün tasarımının sağladığı avantajla sağ ve sol elle de kullanılabilen bomba atarda, görüş ve aydınlatma sistemleri takılabilecek tertibatı bulunuyor. AK40-GL bomba atar, 5 bin atışlık uzun ömürlü namlusu, 400 metrelik menzili, dayanıklılığıyla ön plana çıkarken, kendi alanında rakiplerine karşı üstünlük sağlıyor. MPT- 76’nın altına takılabilecek şekilde tasarımı yapılan 1,5 kilogram ağırlığındaki bomba atar, sürekli taşımaya uygun hafif tasarımıyla Mehmetçik’e yük de olmayacak.




Akdaş Silah firması yöneticisi Ömer Akdaş, AA muhabirinin yaptığı açıklamada, son yıllarda yaptıkları çalışmalarla  savunma sanayisinin önemli tedarikçilerinden birisi haline geldiğini, silahın kalifikasyon testlerinin 3,5 ay sürdüğünü ve sürecin başarıyla tamamlandığını belirterek şunları söyledi:” Geçtiğimiz pazartesi günü 500 adetlik ilk teslimatı gerçekleştirdik. Kısa zamanda 2 bin 500 adetlik ikinci parti ürünü de teslim edeceğiz. Bomba atarımız 400 metre kusursuz menzili, sağ ve sol kullanıcıların kullanabileceği tasarımı ile MPT- 76 ve MPT- 55’e takılabiliyor. Münferit dipçiği ile tek başına kullanılır. Patentli nişangah sistemi ile çok daha hızlı ve istikrarlı nişan alınmasına imkan sağlıyor ayrıca 1,5 kilogram ağırlığı da Mehmetçik’e yük olmayacak. Beş bin atımlık namlu ömrü ile muadillerinin 5 katı üstünlük sağlıyor” dedi. Savunma sanayisinde yerli ve milli hareketi Türkiye’nin bu alanda dışarıya olan bağımlılığını tamamen bitirecek.   


Kaynak: AA, Türkiye Gazetesi        
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »