İzmir’in İlk Dijital Kütüphanesi




İzmir’in İlk Dijital Kütüphanesi


Dijital teknoloji sağlıktan tarıma, finanstan eğitime her alana giriyor. İzmir’in yaşam boyu öğrenme amaçlı ilk dijital kütüphanesi açıldı. İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Şehrin ilk dijital kütüphanesi olarak kurdukları “Şato Kütüphanesi”nin amaç olarak yaşam boyu öğrenme felsefesinin en iyi uygulandığı kütüphane olacağını belirtti. Halil Rıfat Paşa Caddesinde kurulan İzmir’in ilk dijital kütüphanesinin açılışında konuşan Soyer, Kütüphanede dört ayrı veri tabanını tüm İzmirlilerin kullanımına açtıklarını söyledi. 


Dijitalleşmenin hayatın her alanına girdiğini, hayatın her anını kapsamaya başladığını ifade eden Soyer, “Yaşamımıza dokunan her nesne dijitalleşiyor. Erişim temelli kütüphane uygulamaları yaygınlık kazanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu değişimi gördüğü için okuyucuların kitaplara daha hızlı ve daha kolay erişmesi amacıyla dijital kütüphaneyi hizmete sunuyor. Kütüphanemiz, yaşam boyu öğrenme felsefesinin en iyi uygulandığı dijital kütüphane olacak” dedi. 


Dijital Kütüphane projesinde, proje yönetmeni olan Serdar Katipoğlu da kütüphane veri tabanında çoğu İngilizce olmak üzere 30 dergi bulunduğunu dile getirirken, “ Çin veri tabanı ile Çin’le ilgili araştırma yapabilecek. Akdeniz ülkelerinin bilgilerini içeren veri tabanı ve ayrıca felsefeyle ilgili veri tabanı var. Erişim temelli, duvarları olmayan bir kütüphane olacak. Elektronik kütüphaneye herkes erişebilecek” diye anlattı. 


Bilgisayar oyun bağımlılığının çocuklarımızı, gençlerimizi bir virüs gibi sarmışken, internet ve dijital teknolojinin doğru kullanılması adına İzmir’de kurulan dijital kütüphane çok yerinde bir hizmet oldu. Kitap okuma alışkanlığı toplumumuzda özlediğimiz bir alışkanlık olarak her kitabın yeni bir dünya olduğunu hayal ederek, kitaba ulaşmayı kolaylaştıran dijital kütüphanenin örnek olmasını umuyoruz. 


İlgilinizi çekecek yazılar


https://heybiliro.blogspot.com/2017/12/kitap-okuma-alskanlg-nasl-kazanlr.html


 https://heybiliro.blogspot.com/2018/08/kitap-okumamak-icin-bahanelerden.html


 https://heybiliro.blogspot.com/2017/11/cocuklara-kitab-bebekken-sevdirin.html


Kaynak: AA, TRT Haber               
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »