Yerli Hava Savunma Sistemi: HİSAR




Yerli Hava Savunma Sistemi: HİSAR


Yerli Hava Savunma Sistemi HİSAR- A yapılan nihai sistem testlerinde hedefi başarıyla imha etti. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin hava savunma ihtiyaçlarının yerli ve milli imkanlarla karşılamak için başlatılan HİSAR projeleri kapsamında geliştirilen Otonom Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR- A ‘da seri üretime geçileceğini duyurdu. HİSAR- A’da seri üretime geçileceğini duyuran Demir,” Savunma Sanayi Başkanlığı yönetiminde ASELSAN ve ROKETSAN tarafından milli ve yerli olarak geliştirilen HiSAR-A Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi, yapılan nihai sistem testlerinde hedefi yüzde yüz başarıyla imha etti. Seri üretime geçiliyor” paylaşımında bulundu. 





Milli Alçak/ Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sitemi HİSAR projesi, Askeri üs, liman, tesis, ve birliklerin hava tehditlerinden korunması, sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarının tehditlerinden korunması amacıyla bu proje yürütülüyor. HİSAR füzelerinin etkili olmasını sağlayan, yüksek infilaklı ve parçacık etkili harp başlığıyla hava hedeflerine karşı, çarpma ve yaklaşma tapasıyla mevcut yapısı hedeflere karşı onu etkili kılmaktadır. 




HİSAR projesi kapsamında HİSAR- A, hareket halindeki birliklerin hava savunmasını sağlamak amacıyla hava tehditlerinin alçak irtifa da etkisiz hale getirilmesi, birliğin korunması görevini icra etmektedir. HİSAR projesine başlanmasıyla aslında bu sayede, hava savunma alanında temel teknolojilerin kazanılmasının yolu açılmıştır. HİSAR’ın envantere girmesiyle, Türk Silahlı Kuvvetlerinin İhtiyaçlarını karşılarken, yüzde yüz yerli çözüm ortaklarıyla birlikte çalışılıyor. Yerli ve Milli Hava Savunma Sistemi HİSAR- A (Alçak İrtifa) 2021’de, Hisar- O (Orta İrtifa) 2022’de Türk Silahlı Kuvvetlerine teslimatı planlanıyor. 


Kaynak: AA, TRT Haber              
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »