Barış Pınarı Harekatı’na Milli Teknoloji




Barış Pınarı Harekatı’na Milli Teknoloji


Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat’ın doğusuna, terör örgütüne karşı başlattığı Barış Pınarı harekatına yerli ve milli teknoloji damgasını vurdu. ASELSAN tarafından geliştirilen KORAL Elektronik harp sisteminin devreye girmesiyle terör örgütünün haberleşme ağının kesilmesiyle harekat başladı. KORAL, yaklaşık 200 km mesafesiyle düşmana ait füze, uçak,  helikopteri kör etme özelliğine sahip bulunuyor. 




Barış Pınarında hava harekatından sonra ROKETSAN’ın geliştirdiği, T- 122 Çok Namlulu Roketatar (ÇNRA) sistem atışlarıyla terör sığınak, barınak ve mevzileri ateş altına alındı. T- 122 ÇNRA, 16- 40 kilometre menzile sahip ve her türlü gece- gündüz  arazi şartlarında manevra birliklerine yoğun ve etkili ateş desteği sağlayabiliyor. Barış Pınarı harekatında kritik görev yapan Baykar’ın geliştirdiği silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB2, teröristlere nefes aldırmıyor. Menzili 150 kilometre ve 24 bin fit uçuş irtifasına sahip, 24 saat havada kalabilen, aktif gözetleme, keşif, istihbarat uçuşları yapan Bayraktar TB2, görüntüleri anında aktarabilen ve kendi mühimmatıyla hedeflere taarruz edebilme özellikleriyle dikkat çekiyor. 




ASELSAN tarafından geliştirilen T-155 Fırtına Obüsü, Barış pınarı Harekatında önemli rol üstlenmekte, ateş destek unsuru olarak belirlenen düşman hedeflerini ateş altına alarak birçok hedefi imha etti. TUSAŞ’ın geliştirdiği Göktürk- 1 uydusu da yüksek çözünürlüklü görüntü sağlayarak, Barış Pınarı Harekatında TSK’nin hedef istihbaratına yönelik ihtiyacını coğrafi kısıtlama olmaksızın gideriyor. 




Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde bulunan çok sayıda yerli ve milli teknoloji, teçhizat, araç ve gereç de mehmetçik’in mücadelesinde önemli görev üstleniyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında kullanılan kendini ispatlayan, tüm dünyanın ilgisini çeken T129 Atak Helikopteri, lazer güdümlü füze Cirit, Nüfuz Edici Bomba, Hassas Güdüm Kiti, Lazer Arayıcı Başlıklı Mini Akıllı MAM-L, SERHAT Havan Tespit Radar Sistemi, Milli Piyade Tüfeği MPT- 76 gibi ürünler Barış Pınarı Harekatında kullanılan ve kullanılacak ürünler. Türk savunma sanayisi yüzde 15’den, bu gün geldiği yüzde 70’lerdeki kapasitesiyle bu alanda Barış Pınarı Harekatına yerli ve milli teknolojiyle damgasını vurdu. 


Kaynak: Türkiye Gazetesi                     
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »