Bombalı Tuzaklara Karşı ACROB




Bombalı Tuzaklara Karşı ACROB 


Tamamen yerli ve milli imkanlarla tasarlanan mini keşif ve gözetleme robotu ACROB teröristleri ve patlayıcıları tespit edecek, saldırı olmadan imha edecek, bomba tuzaklanmış kapalı alanlara Mehmetçikten önce o girecek. ACROB, mağara, kapalı mekanlar, şehir içinde güvenlik görevlilerinden gizlenen teröristlere, şüphelilere, tuzaklanmış patlayıcı ve el yapımı patlayıcılara karşı hem tespit hem de imha görevlerinde kullanılacak şekilde tasarımı yapılmıştır. ACROB ile ilgili bilgi veren satış pazarlama direktörü Mustafa Orakçı, 


“ACROB, robot savunma sanayimizin önderliğinde geliştirmiş olduğumuz keşif ve gözlem robotudur. Mini atılabilir bir robot, 6 metre yüksekten düşmeye ve asgari standartlara çevre ve iklim koşullarına dayanıklı olarak tasarlandı. Güvenlik güçleri çok rahatlıkla çantası içerisinde taşıyabilir” dedi.



ACROB, kullanım açısından güvenlik güçlerinin rahatlıkla çantasında taşıyabilmeleri mini robotun kullanımında kolaylık sağlamaktadır. Terörle mücadelede asker ve polisimizin uzaktan komutalı eli ayağı olacak. Üzerinde bulunan kamera gece ve gündüz görüş özelliğine sahip. Mini robot ACROB, merdiven dahil her türlü engeli hareketli teker ve düzeneği sayesinde aşabiliyor. 25 cm büyüklüğünde ve saatte 5 kilometreye kadar hız yapabilmesini özellikleri arasında saymak mümkün. Tuzaklanan bombaların bulunmasında, olası saldırıların önlenmesinde etkin rol oynayan ACROB’un tasarlanma aşaması hakkında bilgi veren Orakçı, 




“Bina girişlerine, bina içlerine geçici güzergahlara tuzaklanmış olan EYP’leri patlması sonucu olarak gerçekleşti, o zamanlar böyle robot olsaydı uzaktan emniyetli bölgeden keşif ve gözlem yapabilecektik. Kayıpların kısmen de olsa bir kısmının önüne geçebilecektik. Bu düşünceyle ACROB’un geliştirilmesine karar verdik ve yola çıktık.”


ACROB mini robot keşif ve gözetleme yaparken bir teröristle karşılaştığında içerisine yerleştirilen patlayıcı sayesinde teröristin eline geçmesine izin verilmeyerek, terörist etkisiz hale getiriliyor. 


Kaynak: TRT Haber/ Berrin Yücesan                 
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »