Türkiye’nin Demir Adamı




Türkiye’nin Demir Adamı


İstanbul’da yaşayan, atölyesinde alışılagelmiş çalışmalar dışında ilgi duyduğu işleri yaklaşık 10 yıldır profesyonel olarak hayata geçiren, yaptığı çalışmaları her aşamasıyla kayda alan Tolga Özuygur bir youtuber. Çalışmalarına bıkmadan bazen haftalar bazen de aylar süren bu süreçte gerektiğinde sabahlara kadar çalışan Türkiye’nin demir adamı Tolga Özuygur projelerini bitirdiğinde bunun mutluluğunu ayrıca yaşıyor. Oyun yazılım şirketi olan, aslında bir program yazılımcısı Tolga Özuygur, youtuberliği de son zamanlarda yapmaya başlamış. Yapacağı çalışmaları bilgisayarında tasarlayan, 3 boyutlu yazıcısıyla üretiyor. Çalışmalarında hataya yer yok. Diğer türlü başa dönme ve iş kazaları riski var. Projelerini adım adım kaydedip takipçilerine bu keyifli çalışmalarını izletip paylaşıyor. 




Yazılım, tasarım ve montaj hepsi tek kişide, kısa zamanda beklediğinden daha çok ilgi gören ve tam bir mucit olan Tolga Özuygur, bağıran temizlik robotu, sensörlü hırsız kovar ve bir sürü projeye imza atmış. Bugünlerde büyük bir proje ile uğraşıyor. Bu projeye başlama sebebi hayranı olduğu çizgi roman kahramanı demir adam’ın zırhı. Aylardır çalıştığı proje halihazırda bitmiş değil. Demir adam projesinde kaskını, kolunu ve göğüs zırhını hazırladı Bütün bu tasarımları kendisi yaptı, sesli komut sistemi ile entegre çalışıyor. Yazılımı da kendisine ait.



Türkiye’nin demir adamı Tolga Özuygur, demir adam zırhına başlama hikayesini şöyle anlatıyor: “Çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir karakter. Daha filmlerden önce çizgi roman olarak… Hep aklımda, ‘Bir Demir Adam zırhım olsa ne kadar güzel olur’ diye bir şey vardı. Çocukluğumda bile vardı. Şu anda madem yapabiliyorum artık, yapabilecek seviyeye geldim, ‘Neden yapmayayım?’ dediğim bir proje aslında. Sonra bir anda yapmaya başladım. Genelde öyle oluyor. Kafanıza bir fikir takılıyor, o fikir bir süre orda kafanızı kurcalıyor ve daha sonra bir anda yaparken buluyorsunuz kendinizi” dedi. Bir sürü projeyi bitiren Tolga Özuygur’un önünde bitirmesi gereken bir Demir Adam zırhı projesi duruyor. Bu proje bittikten sonra ne yapacağı ise mucitlerde olan bir durum gereği, her şey hayal gücüne kalmış. 


Kaynak: TRT Haber, Bertuğ Ulukan, Serhan Sevin     

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=yd36Mp_FCac           
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »