Anadolu DMU Milli Tren Seti Test Sürüşünde




Anadolu DMU Milli Tren Seti Test Sürüşünde


Türkiye Vagon Sanayi AŞ( TÜVASAŞ) tarafından tamamen yerli imkanlarla yapılan, yakın şehirler arasında rahat, konforlu ve hızlı yolculuk olanağı sağlayacak olan Anadolu DMU Milli Tren Seti’nin Uşak test sürüşü, Vali Funda Kocabıyık’ın katılımıyla, Uşak- Türkmentepe istasyonları arasında yapıldı. Yerli ve milli teknoloji hamlesi Demir yolları, raylı ulaşımda diğer alanlarda olduğu gibi sürüyor. Uşak- Türkmentepe istasyonları arasında icra edilen test sürüşünde TCDD Taşımacılık AŞ İzmir Bölge Müdürü Habil Emir tren hakkında bilgiler verdi. 


Test sürüşündeki güzergah üzerinde 1892 yılında yapılan Konaklar- Güneyköy arasındaki köprüde de incelemede bulunan Vali Funda Kocabıyık, test sonrası Anadolu DMU Milli Tren Seti’nin 10 Aralık’ta Uşak- İzmir hattı arasında sefere başlayacağı bilgisini verdi ve şunları söyledi:




“Bugün test sürüşünü gerçekleştirdiğimiz ilk yerli üretim Anadolu DMU Milli Tren Seti’ndeki incelemelerde bulunarak, test sürüşüne katıldık. Kapıları kapanmadan hareket etmeyen yerli üretim trenimizin saatteki hızı 140 kilometreye ulaşabiliyor. Yakın şehirler arasında hızlı, rahat ve konforlu ulaşım imkanı sağlayan tren ile Uşak- İzmir arası yolculuk 5,5 saatte tamamlanacak. İlimize şimdiden hayırlı olmasını dilerim” dedi. 


Yerli imkanlarla yapılan Anadolu DMU Milli Tren Seti’nin en önemli özelliği emniyetli olması, rahat konforlu ve hızlı olması ulaşımda tercih sebebi olacak gibi görünüyor. Kapıları kapanmadan hareket etmemesi çok önemli bir özellik olarak göze çarpıyor. Milli teknoloji hamlesi hız kesmeden demiryollarında, raylı sistemlerde devam ediyor. 


Kaynak: AA, TRT Haber          
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »