Fikir Maratonu Yarışması Genç Kızılay’dan




Fikir Maratonu Yarışması Genç Kızılay’dan


Türk Kızılay Karabük Şubesi tarafından organize edilen Genç Kızılay İdeathon 19 yarışması, yoksullukla mücadele, iklim değişikliği, çevre ve göç konularında katılan 75 yarışmacı arasında yapıldı. Fikir Maratonu yarışması, yeni fikir ve projelerin hayata geçirilmesi amacıyla katılımcılar, istenen proje konularında uygun takımlar halinde yarıştılar. Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Türk Kızılay Gençlik hareketinin 147 üniversitede faaliyetlerine devam ettiğini belirtti: “ Burada gençlerin fikirlerini ortaya çıkarabilmeleri için bir proje yapıldı. Türkiye genelinde 200’ün üzerinde öğrenci arasında test yapıldı” dedi. 


Yoksullukla mücadele, iklim değişikliği, çevre ve göç konularında üretilecek projelerle beşer kişilik gruplar halinde 24 saat boyunca yarıştılar. Yarışmanın değerlendirmesini üniversiteden seçilen öğretim görevlileri başta olmak üzere kızılayın genel müdür yardımcılarının da içinde olduğu bir komisyon yaptı. İlk defa Türk Kızılay ödüllü bir yarışmaya imza attı. 




Genç Kızılay İdathon 19 yarışmasında, 24 saat süren yarışmada 15 projeden 3 tanesi dereceye girdi. Yapılan ödül töreninde konuşan Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Naci Yorulmaz, “Buraya gelen gençlerin hepsi ülkemizi ve kızılayımızı çok daha iyi yerlerde görmek isteyen idealist gençlerdir. Gençler burada 24 saati uyumadan geçirdiler. Bize 15 proje sundular. Bu projelerden 3 tanesine ödül verdik. Birinci projeye 5, ikinci projeye 4, üçüncü projeye ise 3 bin lira ödül verdik. Burada kıymetli olan şey ödüller değil. Gençlerin gözlerinde gördüğümüz ülkenin geleceğine dair ışıltıdır” dedi. 




Yarışmada, Aslıhan Gürler, İlker Önalan, Abdullah Özdurmaz, Furkan Güney ve Enes Erdil’in hazırladığı “Sürdürülebilir İnsan Kaynağının Karar Destek Sistemi ile Yönetimi” projesi birinci oldu. 


Yarışmada, Senanur Ayaz, Müfide Kadıoğlu, Tuğçe Ankun, Merve Kütük ve Furkan Alagöz’ün hazırladığı “Sanal Gerçeklik Standı” projesi ikinciliği elde etti. 


Cemre Kelleci, Fatih Bakır, Hatice Karaoğlan, Hatice Sena İpek ve Sinem Şanlı’nın hazırladığı “Kızılay’la Gönül Bağı” projesi ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.  


Kaynak: AA, TRT Haber                  
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »