Milli Gemiden Milli Füze




Milli Gemiden Milli Füze 


14. Uluslar arası Savunma Fuarında da sergilenen, ROKETSAN’ın yaptığı özgün ürünlerden uzun menzili, düşük izi ve yüksek hedef vuruş hassasiyetiyle modern, donanma platformlarında kullanılabilecek olan ATMACA Güdümlü Mermisi kalifikasyon atışları TCG  KINALIADA(F-514)korveti tarafından 4 Kasım 2019 tarihinde Sinop açıklarında Milli Savunma Bakanlığı Tarafından Yapılan açıklamada başarılı bir şekilde icra edildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada,“ATMACA Güdümlü Mermisi atışı, su üstü platformumuzdan ilk defa gerçekleştirilmiştir” ifadesi yer aldı. Bunun yanında Milli Savunma Bakanlığı, atışa ilişkin görüntü ve fotoğrafları kamuoyu ile paylaştı. 




Türkiye’nin ilk deniz füzesi ATMACA, yapılan kalifiye atışları testinden sonra Deniz Kuvvetlerinin envanterinde yerini alacak. Milli gemiden milli füze atışları başarıyla gerçekleşti. ATMACA füzesi özellik olarak, her türlü hava şartlarında kullanılan modern, güdümlü hedef güncellemesi, karşı tedbirlere dayanıklı, yeniden saldırı ve görev iptal yeteneklerine sahip. Üzerinde 3D ileri görev planlama sistemi, sabit ve hareketli hedeflere karşı etkili, 200 km menzile sahip milli füze kalifiye atışlarında da hedeflere sağladığı isabetle göz kamaştırıyor. 




ROKETSAN’ın en uzun menzilli ürünlerinden olan ATMACA, hakkında bilgi veren ROKETSAN Deniz Füze Sistemleri Proje Müdürlüğü Takım Lideri Emrah Özdemir şunları söyledi:” ATMACA Füzesiyle gemilerimiz milli bir güce kavuşacak ve caydırıcılık önemli oranda artacak. Bu tamamen milli olarak geliştirilmiş bir füzeyle yapılıyor. Bu anlamıyla ülkemiz için çok büyük bir kazanım. Dünyadaki örneklerine baktığınızda hiç olmayan bir özellik, ‘veri bağı’ ATMACA’da var. Veri bağı ile Atmaca uçuşuna başladıktan sonra gerekli yerlerden gemi veya başka istasyon olabilir, füzenin görevi güncellenebiliyor. Yani ilk çıktığı hedefe gitmek zorunda değil. Yeni bir hedef verebiliyorsunuz. ATMACA’yı Deniz Kuvvetlerimize, ülkemize kazandırdığımız için de mutluyuz” dedi. 


Kaynak: İHA,  https://heybiliro.blogspot.com/2019/05/atmaca-fuzesinin-deneme-atslar-basaryla.html            
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »