Genç Mucitlerden Farklı Tasarımlar




Genç Mucitlerden Farklı Tasarımlar


Ankara’da Türkiye Verimlilik Vakfınca düzenlenen “Verimlilik ve Teknoloji fuarı”na katılan genç mucitlerden farklı tasarımlar, cep telefonuyla kontrol edilebilen araba, İstiklal marşı okuyan robot, kapağı otomatik olarak açılan akıllı çöp kutusu, drone gibi ilginç tasarımlar beğeni topladı. ATO Congresium’da gerçekleştirilen “Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”, teknoloji alanında faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketlerin yanı sıra yetenekli ortaokul ve lise öğrencilerini de ağırladı.
  


Türkiye’nin farklı okullarından fuara katılım için Ankara’ya gelen öğrenciler Arduino yazılımı kullanarak tasarladıkları ürünlerini sergileyerek tanıtma imkanı buldular. Genç mucitlerden farklı tasarımıyla ilgi çeken Enes Ünal’ın geliştirdiği İstiklal marşı okuyan robotu, İstiklal marşını okurken aynı zamanda Türk bayrağını da dalgalandırdığı görüldü.

Genç mucitlerden Elif Yürekli tasarımını yaptığı akıllı çöp kutusunu tanıtırken, çöp kutusunun kapağına yerleştirilen sensör düzeneği sayesinde, çöp kutusunun kapağının otomatik olarak açıldığı görüldü. 




“Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”na katılan diğer genç mucitlerden Yunus Alkan ise 2 haftalık bir zamanda üzerinde ana kartı olan drone yaptıklarını ifade ederken, Bir başka öğrenci Alp Taha Aslan, yaptığı cep telefonuyla kontrol edilebilen araba tasarımını anlattı. Fuarda başta savunma sanayisi olmak üzere eğitim, enerji, tarım, iletişim, ulaşım ve sağlık alanında yararlanmak üzere geliştirilen teknolojik ürünler sergileniyor. Bu tür teknoloji fuarlarının kazanımı ise ülkemiz için milli servet değerinde olan genç mucitlerin tasarımlarını sergileme imkanını bulmalarıdır. 

Kaynak: AA, TRT Haber    
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »

2 yorum

yorum
Adsız
admin
4 Kasım 2019 20:03 ×

Robotik kodlama atölyesi Altındağ örnek mahallesinde nerede acaba bilgisi olan var mi

Cevapla
avatar
Adsız
admin
4 Kasım 2019 20:04 ×

Dün fuara katıldığımız örnek mah var dediler

Cevapla
avatar