ASELSAN Teknolojisi Ankarayda




ASELSAN Teknolojisi Ankarayda


Türkiye’nin savunma sanayisi ve elektronik alanındaki gururu ASELSAN, kazandığı tecrübe ve yeteneğini sivil alanda çeşitli sektörlerin ihtiyaç duyduğu teknolojiyi geliştirerek kullanıma sunuyor. ASELSAN son olarak raylı sistem sektöründe de kritik teknolojileri başarıyla gerçekleştirdi. EGO Genel Müdürlüğü ile ASELSAN arasında imzalanan sözleşme ile Ankaray araçları için geliştirilen yeni nesil yardımcı güç ünitesi, 1 kasım itibarıyla EGO Genel Müdürlüğü envanterine girdi. İmzalanan sözleşme kapsamında ASELSAN teknolojisi Ankarayda kullanıma girerken, geliştirilen ürün, aracın mevcut mekanik ve elektriksel ara yüzlerine uygun tasarlanarak üretildi. 6 aylık bir sürede ürünün statik ve dinamik testleri ile kabul faaliyetleri tamamlandı. 




1996 yılından itibaren Ankara’da yolcu taşımacılığında hizmet veren Ankaray araçlarının yardımcı güç üniteleri, ASELSAN bünyesindeki mühendisler tarafından özgün olarak tasarımı yapıldı. Ürünün tüm test ve doğrulama faaliyetleri milli imkanlarla ASELSAN kendisi gerçekleştirdi. Raylı sistem araçlarının kullanım ömürleri 35- 40 iken elektrik- elektronik sistemlerinin idame edilmesi gerekiyor. Yabancı çözümler alternatif olarak düşünüldüğünde maliyetlerinin yüksekliği ortaya çıkmaktadır. Tam bu noktada ASELSAN kabiliyetleri ve entegre lojistik desteğiyle çözüm sunulmaktadır. 




ASELSAN tarafından tasarlanan yeni nesil yardımcı güç üniteleri, özellik olarak emsallerine göre kolay araç entegrasyonu, hızlı devreye alma ve bakım onarım kolaylığıyla ön plana çıkıyor. Yardımcı güç üniteleri, proje gereksinimlerine göre en güncel mikro- elektronik teknolojisiyle geliştirilen modüler mimariye sahip güç blokları, gelişmiş kontrol algoritmalarını içeriyor. Sistemde ASELSAN ürünleri dahili hata kaydı tutma ve hata giderme yazılımıyla işletmelerin kullanımına sunuluyor. 


ASELSAN raylı sistem çözümleri, alanındaki kritik bileşen olarak nitelendirilen alt sistemlerin özgün olarak geliştirilmesine yönelik çalışmaları devam ediyor. Milli Yüksek Hızlı Tren, Milli Elektrikli Tren Seti, Hibrit Manevra Lokomotifi, Elektrikli Ana hat Lokomotifi, modüler metro ve tramvaylar dahil olmak üzere raylı sistem araçlarının Tren Kontrol ve Yönetim Sistemi(TKYS) ve Cer (Çekiş) Sistemi tamamen özgün olarak ASELSAN tarafında milli imkanlarla üretiliyor. Geliştirmeye yönelik çalışmaları ana hat sinyalizasyonu ve şehir içi sinyalizasyonu için, araç üstü otomatik tren koruma sisteminin çalışmaları ASELSAN‘ın bünyesinde devam etmektedir. Hızla gelişen raylı sistemlerde sektörün en önemli çözüm ortakları arasında ASELSAN yer alıyor


Kaynak: AA, TRT Haber                    
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »