Yerli ve Milli Yapay Kalp Cihazı




Yerli ve Milli Yapay Kalp Cihazı


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) düzenlenen 19. Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Kongresinde Türkiye’nin yıllardır süren Ar-Ge çalışmaları sonrası üretilen yerli ve milli yapay kalp cihazı tanıtıldı. Düzenlenen kongrede konuşan Türkiye Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç, üretilen milli cihazlarla ilgili bilgi verirken, üretilen milli ürünler yurt dışından katılan hekimlerden de tam not aldı.


“Hedef dünya sağlık sisteminde ilk beş”


Hedeflerinin dünya sağlık sisteminde ilk beşe girmek olduğunu söyleyen Türkiye Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç yeni üretilen milli cihazların kalp ve damar cerrahisinde kullanılacağını ve cihazların son teknoloji ile üretildiğini ifade etti.


“Türkiye ‘yapay kalp’ cihazı üretti”


 Ar-Ge ve klinik çalışmaları tamamlanan milli ve yerli tıbbi cihazların, ürünlerin dünya tıbbi cihaz sektörüne damga vuracağını aktaran Dinç, konu ile ilgili şu bilgileri verdi: ”Türkiye ‘yapay kalp’ cihazında artık dışa bağımlı olmadan kendi imkanları ile üreten yerli ve milli üretimini gerçekleştiren çok daha güçlü bir ülkedir. Yeni tıbbi cihazlarımız, ilaçla tedavisi uzun yıllar süren ve hayati risk taşıyan hastalıklara kalıcı çözümler sunacaktır” dedi. RD Global Invamed’in üretmiş olduğu ürünlerin ileri teknik özellikleri hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Dinç, Türkiye’nin Vasküler ve Endovasküler Cerrahi alanında bir çok yeniliğe imza attığını vurguladı. 


Türkiye’nin milli ve yerli cihaz üretiminde öncü kuruluşlarından RD Global  Invamed, yapmış olduğu yüzde yüz milli tıbbi cihazlardan birisi, “milli kök hücre” cihazını anlamlı bir günde Tıp bayramında, Türk hekimlerinin hizmetine sunmuştu. Damar tıkanıklığına son verecek olan yerli ve milli cihaz “Temren Aterektomi “ adını verdikleri damar robotunu Türk doktorlarının hizmetine sunan RD Global Invamed’in bu ürününü de belirtmek gerektiğini düşünüyorum. 


İlginizi çekecek yazılar:


https://heybiliro.blogspot.com/2019/01/saglkta-buyuk-basar-yerli-ve-milli.html#more


https://heybiliro.blogspot.com/2019/03/milli-kok-hucre-cihaz-uretildi.html#more


Kaynak: İHA, Türkiye Gazetesi                     
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »