5G Kullanmaya Başlayan Çin’in Gözü 6G’de




5G Kullanmaya Başlayan Çin’in Gözü 6G’de


Son yıllarda teknolojik alanda yaptığı atılımla elinde Huawei gibi bir şirkete sahip olan Çin, bu şirketin gücüyle de 5G teknolojisine geçmeyi başardı. Çin’de kullanıma giren 5G’nin insanın hayatına dokunacağı, yaşamdaki birçok şeyi değiştireceği, nesnelerin internet teknolojisini hızlandıracağını söylemek mümkün. 5G’yi kullanmaya başlayan Çin, gözünü 6G’ye dikti, dünyanın en kalabalık ülkesi 6G teknoloji çalışmalarına şimdiden başladı. 6G çalışmaları ile ilgili bilgi, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Pekin’de “Altıncı Nesil İletişim Teknolojisi (6G) Geliştirme teknolojisi” için toplantı yaptığını kamuoyuna duyurdu.


6G Araştırmaları 


Çin’de Bilim ve Teknoloji Bakanlığının yaptığı toplantıya katılan; Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı, Çin Bilimleri Akademisi Doğa Bilim Fonu Komisyonu gibi kurumlardan seçilen 37 uzman, 6G araştırmalarını gerçekleştirecek. 37 kişiden oluşan grubun sorumlulukları arasında 6G teknolojisinin planlanması, danışmanlığı ve önemli meselelere öneriler getirme görevi bulunmaktadır. Çin Teknoloji ve Bilim Bakan Yardımcısı Vang Şi, kurumlardan seçilen uzman ekibin 6G teknolojisinin araştırma ve geliştirilmesi yönünde planlar yapacağını, 6G konusunda küresel araştırmaların daha başlangıç aşamasında olduğunu ve Çin’in 6G teknolojisinin geliştirilmesini teşvik edeceğini açıkladı. 




5G Yaygınlaşıyor


1 Kasım 2019 tarihi itibarıyla Çin’in üç telekomünikasyon şirketi, birçok büyük şehirde 5G hizmetini kullanıcılarına sundu. Yılsonu itibarıyla hedef 50’ye yakın şehirde 5G teknolojisinin kullanıma girmesi ve bu teknolojinin ülke genelinde ise gelecek yıl her yerinde kullanılacağı yetkililer tarafından ifade edildi. 5G teknolojisi şu an Çin’de 80 binden fazla baz istasyonunda devreye alınmış. 5G Teknolojisiyle insan hayatında birçok şey değişecek, otonom sürüşe sahip otomobiller, yüksek hızlı video konferans bağlantıları ve mobil oyunların daha akıcı hale gelmesi yenilikleri bazıları. Ülkemizde 5G teknolojisine geçiş ne zaman olur? Gerekli alt yapımız var mı? Bu merak ettiğimiz soruların cevabını zaman gösterecek. 


 Kaynak:Webtekno.com, http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/cin-6g-icin-calismalara-basladi-41368768          
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »