Bozdoğan Füzesi 2020’de Envanterde




Bozdoğan Füzesi 2020’de Envanterde


2013 yılında başlayan Göktuğ hava Füze Projesi kapsamında TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Görüş içi hava- hava füzesi Bozdoğan, uçaktan test atışlarının tamamlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine girecek. Türk Silahlı Kuvvetlerinde Milli Muharip Uçağa, F- 16’lara da monte edilerek hava hakimiyetini artıracak olan Bozdoğan füzesi, dünyadaki örnekleriyle yarışacak bu sistemlerin 2020’de envantere girmesi için çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ses hızının çok üstünde uçan ve yüksek manevra kabiliyetine sahip Bozdoğan’ın fırlatma rampasından yapılan güdümlü atışlarda tam isabet sağladığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bozdoğan’ın uçaktan atışlı testlerinin de 2020’de yapılacağını ifade etti. Bozdoğan füzesi, uçaktan test atışlarının tamamlanmasının ardından 2020’de Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde olacak. 



Milyonlarca Dolar ödenerek alınan havadan havaya füzelerin, yerli ve milli muadillerinin seri üretim için gün saydıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havadan havaya füzenin dünyada sadece 9 ülke tarafından üretildiğini vurguladı. Bozdoğan Füzesinin envantere girmesiyle savaş uçaklarımızda kullanılan hava- yer silahlarına ek olarak havadan- havaya silahlarımızda yerli ve milli olacak. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bozdoğan Füzeyle ilgili müjdeyi verdiği sırada, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Twitter üzerinden Bozdoğan’ın hedef uçağa yapılan ilk güdümlü atış testinin görüntülerini paylaştı. Yaptığı paylaşımda Varank, “Tarih yazmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Görüş içi Hava- Hava Füzesi Bozdoğan, hedef uçağa yapılan ilk güdümlü atış testini başarıyla tamamladı” ifadeleri yer aldı. Savunma sanayimizdeki bu sevindirici gelişmeler ışığında Tarih yazmaya devam ediyoruz! 


Kaynak: TRT Haber           
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »