Mobil Uygulama Fuarı MOBİLEFEST




Mobil Uygulama Fuarı MOBİLEFEST


Dünyanın ve Türkiye'nin ilk mobil uygulama fuarı “MOBİLEFEST” İstanbul Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı açılış konuşmasıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. 24 Kasım’a kadar meraklılarına açık olan fuar, birbirinden farklı mobil uygulamaları sergilendiği, kamu, özel sektör ve girişimcilerin dahil olduğu, Türkiye’deki mobil uygulama ekosisteminin tüm bileşenlerini bir araya getiren bir fuar olma özelliğini taşıyor. Fuarın ilgi çekici yönü köklü firmalardan lise öğrencilerine kadar çeşitli kişi ve grupların hazırladığı farklı uygulamaların gösterilebilme imkanını bulmasıydı.



“MOBİLEFEST” fuarına katılan Studio Billion’un kurucu ortağı Ümit Aparı mobil uygulamalar ile ilgili şunları söyledi: “Biz mobil oyun geliştiriyoruz. Mobil oyunları pazarlarda yayınlayarak indirim elde ediyoruz. Geliştirdiğimiz önce ki mobil oyunlardan birisi sadece Türkiye’de değil dünyada da bilinen bir oyun haline geldi. Yaklaşık 700 bin civarında bir indirim aldık bunun yaklaşık 670 bin civarı yurt dışından geldi. Mobil oyun pazarında cidden geliştirilen oyunlar yurt dışına çıkabiliyor oradan gelir elde edilebiliyor” dedi. 




Tasarımını yaptıkları sosyal medya uygulaması olarak dikkat çekenlerden birisi de Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesi öğrencilerinin uygulamalarıydı. Sosyal medya uygulamasının hedef kitlesinin lise öğrencileri olduğunu söyleyen öğrenciler uygulamayı Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank’a tanıttılar. İstanbul Ticaret Odasından girişimlerinin destekleneceği müjdesini de aldılar. 



Mobil uygulamaların potansiyeline, gittikçe büyüyen mobil uygulamalar konusunda toplum olarak daha üretken olunmasına dikkat çeken Varank,” Biz istiyoruz ki, ülkemizdeki herkes bu işlere daha çok kafa yorsun. Türkiye’nin gittikçe büyüyen bu pazarda, vazgeçilmez bir aktör olmasının önünde hiçbir engel yok” dedi. 




2018 yılında mobil uygulama pazarı yüzde 56 oranında büyürken, aynı yıl içinde kullanıcılar mobil uygulamalara 300 milyon dolar harcadı. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, Türkiye’de kullanıcılar her gün en az 3 saatini mobil cihaz kullanarak geçiriyor. Bu durum Türkiye’yi dünya mobil uygulama pazarının en büyük 8’inci ülkesi yapmaktadır. 


Kaynak: TRT Haber/ İlyas Umut Özacar           
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »