Kamikaze İHA Kargu- 2 Güvenlik Güçlerine Teslim Edildi




Kamikaze İHA Kargu- 2 Güvenlik Güçlerine Teslim Edildi


Türkiye’nin terörle mücadelenin önemli unsurlarından yerli ve milli imkanlarla yapılan kamikaze mini İHA’lar geliştirilerek, Savunma Sanayi Başkanlığı ile STM arasında imzalanan sözleşme kapsamında Kamikaze İHA- KARGU-2’nin güvenlik güçlerine teslimatı yapıldı. Artırılmış görev süresi, irtifası ve otonomisi, düşük ses seviyesi geliştirilmiş hedef tespit algoritmasıyla 356 tane Kargu- 2 envanterde. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “İmzaladığımız sözleşme kapsamında, güvenlik  güçlerimize ilk kamikaze mini İHA KARGU- 2 teslimatlarını gerçekleştirdik” dedi. Bu arada Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, KARGU- 2’nin test görüntülerini de paylaştı.

Sahadaki kullanımdan sonra alınan geri bildirimler sonrasında, bu doğrultuda yapılan çalışmalarla ilk KARGU’ya göre çok daha yetenekli ve etkili KARGU- 2 geliştirildi. 



Meskun mahallerde güvenlik güçlerine özellikle katkı sağlaması, tehdit unsurlarını etkisiz hale getirmesi, bir bina ya da mağara içine girip tespit ve arama yapması için planlanan KARGU- 2 görevini yapabilecek şekilde tasarımı özgün olarak yapıldı. STM, Kargu’nun aerodinamik tasarımını ve ağırlık konfigürasyonunu optimum seviyeye getirirken, farklı operasyonel ihtiyaçlara da yanıt vermek üzere bu İHA için çeşitli tip ve özelliklerde harp başlıkları geliştirdi. Yapılan tüm bu geliştirmelerle çok daha uzun süre, çok daha etkin ve çok daha güç fark edilebilecek şekilde görev yapacak. 




KARGU- 2, otonom veya uzaktan kumandayla kullanılabile, gece ve gündüz etkin operasyon yapabilen, tali zararları en az olacak şekilde otonom hassas vuruş yeteneğine sahip bulunuyor. Özellikleri arasında koordinata veya görüntü üzerinden seçilen hedefe güdümlü imha modlarına sahip, kısa sürede ve kolay şekilde tek er tarafından kullanılabiliyor. 



KARGU- 2, görevi terk veya kendini imha, tapa emniyetli eve dönüş, ayarlanabilen mesafede hedef imha gibi görevleri yerine getirebiliyor. Çeşitli ülkelerle görüşmeler yürüten, testli sunumlar gerçekleştiren STM’nin yaptığı Kamikaze İHA’lar yurt dışında da ilgi görüyor. İHA ailesini geliştirme çalışmalarını sürdüren STM, sürü teknolojisi ve yapay zeka özellikleri, çoklu hedeflere saldırı yapacak şekilde çalışmaları hızla devam ediyor. Kamikaze İHA KARGU-2’lerin teslimatı, güvenlik güçlerinin gücüne güç katacak. 


Kaynak: TRT Haber         
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »