Mühimmat, Hedefi Kılavuz ile Vuracak




Mühimmat, Hedefi "Kılavuz" ile Vuracak

 Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı koordinasyonluğunda ASELSAN ile Bilkent NANOTAM tarafından geliştirilen ve öncelikle hassas güdüm kitlerine entegre edilen Kılavuz-20 Fiberoptik Dönüölçerli Ataletsel Ölçüm Birimiatış testlerini başarıyla geçti. Farklı uçak bombaları için güdüm kiti geliştirme faaliyetleri devam ederken, bir yandan da kitlerdeki alt sistem ve bileşenler yerlileştiriliyor. “Kılavuz – 20 Ataletsel Ölçüm Birimi”nin kullanıldığı, Konya- Karapınar’da TÜBİTAK SAGE ile birlikte hassas güdüm kiti atışlarında tam isabet sağlandı. Yapılan atışlarda Ataletsel Ölçüm Birimi performansının belirleyici olduğu, GPS desteksiz atışta (INS Only) hedeflerin 2,5 metrelik hassasiyetle vurulması dikkat çekiciydi.


Taktik seviye bir ataletsel ölçüm birimi olan Kılavuz- 20’nin Fiberoptik dönüölçerleri Bilkent NANOTAM ile ortaklaşa, diğer tüm yazılım, donanım ve algoritmaları ASELSAN tarafından özgün bir tasarım olarak geliştirildi. Kılavuz- 20, genel maksat bombaları akıllı hale getiren hassas güdüm kitlerine ek olarak ASELSAN’ın Taktik Seviye Navigasyon Ürün Ailesinde de kullanılacak. 


ASELSAN, ataletsel seyrüsefer sistemleri ve teknolojileri alanında 30 yılı aşan tecrübesiyle Türkiye’nin ilk ve en büyük navigasyon sistemleri tasarımcısı, üreticisi ve entegratörü olarak faaliyetlerini yürütüyor. Şirketin tüm navigasyon algoritmaları, donanımlarını ve yazılımlarını kendi mühendislik gücüyle geliştirdiği ürünler, yurt içi ve yurt dışındaki birçok platform üzerinde operasyonel koşullar altında başarıyla kullanılıyor. Savunma Sanayisinde yerlileşme devam ederken, milli teknoloji hamlesinin önemi ortaya çıkıyor. 


Kaynak: TRT Haber/ Bilim Teknoloji                  
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »