Üs Bölgelerinin Koruması SARP Kuleleriyle Sağlanacak


        (Fotoğraf : AA)


Üs Bölgelerinin Koruması SARP Kuleleriyle Sağlanacak


Kritik üs bölgelerinin koruması, ASELSAN tarafından geliştirilen uzaktan kumandalı silah sistemi yerleştirilen SARP kuleleriyle sağlanacak ASELSAN’ın üretimi olan SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemine yurt içinden ve yurt dışından yoğun talep var. Milli Savunma Bakanlığı ve ASELSAN arasında 2019 Nisan ayında imzalanan SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi Kurulumu sözleşmesi, halihazırda yürütülen Modüler Üs Bölgesi Projesine dahil edilmemişken, kritikliği nedeniyle yakın alan koruma sağlanması gereken üs bölgelerine acil ihtiyaca binaen SARP Silah Sistemi, SARP Kulesi, sistem işletim konteyneri, video kayıt sistemi, jeneratör ve kesintisiz güç kaynağının anahtar teslim kurulumu istendi. 


Milli Savunma Bakanlığı tarafından yer teslimi yapılan 8 üs bölgesinde sistemlerin geçici kabulü 2019 yılının sonlarında gerçekleştirildi. ASELSAN SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, yurt içinde ve yurt dışında, taktik kara araçları ve sabit tesislerde, hava ve kara tehditleri ile asimetrik tehditlere karşı kullanılıyor. Harekat ihtiyacına göre, uygun olan sisteme farklı silah takılabiliyor. Gece ve gündüz gözetleme, hedef tespit ve takip imkanı sağlayan Sarp sistemi, gelişmiş uzaktan komuta yetenekleri ile kullanıcı personelin güvenliğini  de en üst seviyede sağlıyor. 


        (Fotoğraf: AA)


ASELSAN SARP Silah Sisteminin 12,7 ve 7,62 milimetre makineli tüfek, 40 milimetre otomatik bombaatar gibi silah seçenekleri bulunuyor. Hareket halinde ve hareketli hedeflere atış gerçekleştirebilen SARP Silah Sistemi, balistik hesaplama, mesafe ölçme, bilgisayar tabanlı atış kontrol fonksiyonları, mühimmat sonu uyarısı gibi kabiliyetleriyle görev yapıyor. Üs bölgelerinde SARP kulelerinin devreye girmesi, üs bölgelerinin korumasının en üst seviyede olmasını sağlayacak. 


Kaynak: TRT Haber                  
Sonraki
Önceki Konu
Önceki
Sonraki Konu »